Opprykket i 1992 – Tertnes

Opprykket i 1992

En dramatisk aprildag i 1992 ble på mange måter vendepunktet i Tertnes-historie. Etter en lang og suksessfull sesong, hadde jentene fra nordre spilt seg frem til kvalifiseringsplass i 2.divisjon (nå 1.divisjon).

En dramatisk aprildag i 1992 ble på mange måter vendepunktet i Tertnes-historie.

Etter en lang og suksessfull sesong, hadde jentene fra nordre bydel endt opp på 2.plass i 2.divisjon (nå 1.divisjon), bak Larvik. Mens Larvik-jentene kunne feire direkte opprykk, måtte Tertnes ut i kvalifisering mot nummer 10 i 1.divisjon.

Nidelv fra Trondheim viste seg å bli motstander i et dobbeltoppgjør hjemme, borte. Etter 16-16 i det som da var håndball-Norges hovedstad, var det duket for et av de mest dramatiske håndballoppgjør noengang på bergensk jord.

En kamp som kanskje ikke var så velspilt, ble dominert av to gode målvakter og lite oppfinnsomt angrepsspill. Tertnes mål ble stort sett signert av storskytteren Natalia Koudriavtseva. Lagets andre strateg, Nina Eknes, var denne kvelden en skygge av det hun hadde vist tidligere i sesongen.
I noen dramatiske sluttminutter, skulle nevnte Eknes og målvakt Anne Lene Selvik, stå frem som de store heltene i kanskje Tertnes viktigste kamp noensinne.
‘Lillen’ Selvik reddet Nidelvs 7-meter og Nina Eknes scoret det avgjørende målet som gjorde at det stod 14-13 til hjemmelaget da dommer Terje Anthonsen blåste av etter 60 minutters spill. Trener Odd-Egil Eidsæther kunne kaste seg om halsen på sin assistent Tom Jakobsen, en drøm var gått i oppfyllelse….