Tertnes utklasset Vipers – Tertnes

Tertnes utklasset Vipers

Tertnes-trener Tore Johannessen hadde nok trodd på jevn kamp mot Vipers, men i kveld hadde Tertnes full kontroll. Den solide seiere var enda et bevis på at Tertnes har tatt noen steg og for alvor vil være med å kjempe om medaljer.

Tertnes vant over Vipers fra Kristiansand i Haukelandshallen søndag kveld.

Pausestillingen var 16-10. Effektivt forsvarsspill kombinert med raske og presise kontringer var resepten for hjemmelaget i første omgang.

Ledelsen kunne imidlertid ha vært større ved pause med enda bedre presisjon.

I andre omgang beholdt de blå overtaket, til slutt vant Tertnes med komfortable 31-22.

Trener Tore Johannessen er nok likevel ikke helt fornøyd med at Vipers fikk sette inn en del enkle mål mot slutten

Marthe Reinkind satte inn fire nye scoringer i andre omgang og ble både lagets og kampens toppscorer med åtte.

Seieren gjør at Tertnes for alvor er med i tetstriden bak Larvik.

Etter en jevn start, fikk Tertnes for alvor opp tempoet i spillet vel midtveis i første omgang. Godt forsvars- og målvaktsspill sørget for mange kontringsmål.

Tertnes-målvakt, Sakura Hauge, kunne gang på gang sende av gårde kontringspasninger til lynvingen Gossé som effektivt ekspederte ballen i mål. Hele 7 mål ble det på venstre kanten som også ble kåret til banens beste.

Til pause ledet Tertnes 16-10 og til tross for den store ledelsen, var Tore Johannessen likevel ikke helt fornøyd.
– Vi ble litt upresise og kunne nok ledet mer. Men det er jo litt spesielt at vi skal ergre oss over å ikke lede med mer enn 6-7 mål når vi på forhånd hadde forventet tett kamp.
I andre omgang hadde blåtrøyene full kontroll og kunne rullere mye på mannskapet. Til slutt vant Tertnes med meget solide 31-22.

Dette var en meget sterk  kamp av Tertnes. Onsdag er det ny viktig kamp. Da er det Nordstrand som er motstander.

Kampfakta:
Tertnes – Vipers 31-22 (16-10)
Postenligaen, Haukelandshallen
Tilskuere: 681
Mål Tertnes: Marthe Reinkind 8 (1), Linn Gossé 7, Jeanette Haga Holgersen 5, Marie Liljegren 4, Tonje Løseth 2, Stine Lund Andreassen 2, Maren Roll Lied 2 og Sissel Nygård Pedersen 1
Mål Vipers: anne K. Olsen 4, Kristine Jensen 3, Ingunn Birkeland 3, Christin Daland 3, Louise Pedersen 2, Veronica Kristiansen 2, Emma Jonsson 1, Michelle Brandstrup 1, Janicke Ropstad 1, Ida Marie Aa 1 og Birgit Van Os 1.

Utvisninger: Tertnes 3, Vipers 2.