Fortjent Storhamar-seier – Tertnes

Fortjent Storhamar-seier

Storhamar viste at de fortsatt har godt tak på Tertnes, og vant helt fortjent i Bergen. Gjestene ville mest og viste det med å stupe i alle dueller.

Kamilla Sundmoen gikk foran for gjestene og viste at de heller ikke hadde lagt på latsiden i pausen. Hun scoret Storhamars fire første mål og viste en fantastisk innstilling. Tertnes-spillerne var fortsatt i det gavmilde julemodus-hjørnet. Ingen så ut til å komme opp på nivået vi så før jul, og selv Tertnes-målvakt Sakura Hauge som har vært stabilt god hele sesongen sviktet.

På det meste førte Storhamar med seks mål, men midtveis i andre omgang spiste Tertnes seg innpå og det så ut til at det skulle bli ordentlig kamp. Men i den viktige fasen gjorde Tertnes skjebnesvangre tekniske feil og slapp hedmarkingene lett til i dueller en mot en. Storhamar beholdt roen og vant fullt fortjent 29-25.

Skuffelsen var stor blant de blåkledde og flere var etterpåklok og skyldte på den lage pausen uten kamptrening.
– Jeg var spent foran denne kampen, og jeg skulle gjerne sett at vi hadde spilt flere treningskamper mot andre eliteserielag i pausen. Vi har bare spilt én treningskamp – mot et sammensatt guttelag fra Bergen, sa Sakura Hauge til Bergens Tidende etter kampen.

Kampen var den første siden midten av november for Tertnes, mens Storhamar hadde en kamp i beina fra onsdag.

Tertnes-trener Tore Johannessen var derimot veldig klar på at han ikke synes spillerne kan skylde tapet på julepausen.

– Jeg har forståelse for at litt av rytmen og flyten i angrepsspillet kan være litt borte etter en lang pause, men vi kan ikke forklare oss bort fra at vi ikke var på hogget i forsvar eller offret oss i duellene.

Kampfakta:

Tertnes – Storhamar 24-29 (10-14)
Postenligaen, Haukelandshallen
Mål Tertnes. Marthe Reinkind 10(6), Sissel Nygård Pedersen 6, Linn Gossé 3, Maren Roll Lied 1, Jeanette Haga Holgersen 1, Stine Lund Andreassen 1, Tonje Løseth 1, Marie Liljegren 1.
Toppscorer Storhamar: Kamilla Sundmoen 8(2)
Utvisninger: Tertnes 3×2 min, Storhamar 1x2min