Haukelandshallen blir miljøvennlig fra olje til fjernvarme

Tertnes sin hjemmebane, Haukelandshallen, har siden åpningen i 1969 vært storforbruker av olje til oppvarming. Årlig har hele 60 000 liter olje gått med til å varme opp anlegget. Men nå er det slutt! Nå skal idrettsanlegget også bidra til at bergenserne får bedre byluft!

Skrevet av NTH

Haukelandshallen ligger som kjent på Nymarksområdet som er et kjent kuldeområde i Bergen. Gamle hus med eldre forurensende vedovner har sammen 

med hallens høye oljeforbruk i mange år bidratt sterkt til den dårlige luften «under lokket» som holder seg over sentrumskjernen på kalde dager.

Bergen kommune arbeider med langsiktige tiltak for å bedre luftkvaliteten i byen. Oljebrenneren er som et ledd i dette nå slått av, og Haukelandshallen er nå over på ren energi. Hallen er den siste av de store oljefyrte varmesentralene i sentrumsnære idrettsbygg som kutter utslippene 100 prosent.

– Dette en enøk i praksis og vi fjerner altså en stor bidragsyter til den dårlige bergensluften, sier byård Lisbeth Iversen.

Lisbeth Iversen. Foto: Lujza H. Olsen

(Tertnes)