Tertnes til kvartfinale – Tertnes

Tertnes til kvartfinale

Oppsal fikk en strålende start i Haukelandshallen i kveld. Allerede etter  to minutter ledet gjestene 3-0. Tertnes fikk etter hvert ristet av seg det verste sjokket og reduserte, men nærmere enn ett mål bak kom de ikke før Tonje Løseth satte inn utlikningen til 9-9 etter 13 minutter og minuttet etter gav Marthe Reinkind Tertnes ledelsen 10-9 og fulgte opp med 11-9.

Men etter fire Tertnes-mål på rappen, var det Oppsal sin tur til å sette inn fire. Da var det nok for Tertnes-trener Tore Johannsen som tok time out og fikk korrigert troppene. På ny scoret Tertnes fire mål på rad før Mari Hegna reduserte til 16-15 og like etter utliknet til 16-16.
Marie Liljegren fikk så en strengt idømt 2minutter. Denne perioden utyttet gjestene slik at de kunne gå i garderoben til pause med ett måls ledelse.

Sissel Nygård Pedersen sliter fortsatt med skulderen,men fikk være med i angrep fra start av i andre omgang. Hun takket for tilliten med å sette inn Tertnes førrste mål imdiellbart etter avkast for andre omgang. Men det skulle gå over syv minutter før Tertnes igjen scorte. Men fra midtveis i andre omgang gikk det mer smurt i Tertnes-maskineriet.
– Vi hadde snakket mye om å ta duellene mot Duda og Hegna. Det går for lang tid før før vi får tak på det og sammen med at de nok blir sliten er det den største forskjellen når vi drar i fra i andre omgang. Da tetter vi igjen bakover, og er mye mer fokusert i angrep. Da blir resultatet greit for oss, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Tertnes dro etter hvert mer og mer ifra. Spesielt kantspillerne fremhevet seg med heholdsvis 11 og 5 mål på Linn Gossé og Jeanette Haga Holgersen. Bakerst fulgte Sakura Hauge opp med mange flotte redninger de siste 20 minuttene.

Tertnes er dermed klar for kvartfinalen i NM som skal spilles 26.oktober.
Så langt er dermed Njård og Stabæk i tilegg til Tertnes klare for kvartfinale i Cupen (NM-senior) 2011 – og et steg nærmere Cupfinalen i Oslo Spektrum 30. desember…

De siste kampene spilles onsdag 12. oktober, og trekning av kvartfinaler skjer torsdag 13. oktober.

Kampfakta:

Tertnes-Oppsal 35-27 (17-18)
NM senior
Mål Tertnes: Linn Gossé 11(2), Jeanette Haga Holgersen 5, Marie Liljegren 4, Marthe Reinkind 4, Stine Lund Andreassen 3, Sissel Nygård Pedersen 3, Tonje Løseth 2, Marianne Rokne 2 og Stine Rieber-Mohn 1.
Toppscorer Oppsal: Mari Hegna 7
Utvisninger: 3×2 min begge lag