NM-tap etter drama i sluttsekundene – Tertnes

NM-tap etter drama i sluttsekundene

(Bilde hentet fra bt.no)

På forhånd hadde Tertnes-trener Tore Johannessen snakket mye om viktigheten av tøffhet i duellspillet i kvartfinalen mot Byåsen.

Innledningsvis virket det dog som han hadde talt for døve ører, for gjestene fra Trøndelag fikk nokså enkelt spillerom og gikk tidlig opp i en tremålsledelse.

– Vi er veldig misfornøyd med det vi gjør bakover i første omgang. Vi er alt for forsiktige i duellspill og slipper de til for mange sjanser, sier Johannessen etter kampen.

Utover i omgangen kom vertene mer med i kampen. Anført av en opplagt Stine Skogrand spiste hjemmelaget etter hvert opp Byåsens forsprang.

Lagene holdt følge til det var drøyt tre minutter igjen av omgangen. Da satte Byåsen inn et ekstra gir og gikk til pause med tremålsledelse, 17-14.

Målløs start på andre

Etter hvilen var det dårlig presisjon og skudduttelling hos begge lag. Faktisk var det spilt nesten åtte minutter før det første målet kom til gjestene. Tertnes på sin side brukte over tolv minutter på å score sitt første mål etter hvilen.

Gjestene slapp aldri Tertnes skikkelig inn i kampen, og virket å holde vertene på behagelig avstand.

–  I andre omgang er vi for unøyaktige i angrep. Vi begynner å se sideveis i stedet for å gå på mål og da blir det ikke noen sjanser, sier Johannessen.

Nærme sensasjonelt comeback

Men helt på tampen ble det skikkelig spennende i Haukelandshallen. Først fikk Byåsen en spiller utvist, så satte Tertnes to kjappe mål og plutselig stod det 23-24 på resultattavlen.

Tertnes fikk et brudd med kun sekunder igjen. Ballen endte tilslutt hos Marie Liljegren som satte ballen i mål, men sluttsignalet hadde dessverre allerede gått.

Hjemmelaget røk dermed ut av NM med knappest mulig margin.

– På slutten fungerer alt som vi ønsker. Da sitter forsvaret og kontringene. Vi kom veldig nærme på, men det ble litt for sent dessverre, sier treneren.

Tertnes toppscorer med fem mål, Marie Liljegren, var naturligvis like skuffet som treneren etter kampen.

– Det er litt bittert å score to sekunder etter kampslutt. Jeg føler vi gjør en bra kamp og spesielt opphentingen er bra. Vi kjemper alt vi har for å vinne, sier hun.

– Jeg klarer ikke glede meg over målene akkurat nå. Jeg visste at det var kort tid igjen da jeg fikk ballen, men ikke så kort. Hadde jeg visst det bare var et sekund, hadde jeg skutt fra midtbanen, sier strekspilleren.

Vi gratulerer Byåsen med avansementet og ønsker laget lykke til videre i NM!

Kampfakta:

Tertnes – Byåsen 23-24 (14-17)

Kvartfinale NM, Haukelandshallen

Mål Tertnes: Marie Liljegren (5), Stine Skogrand (4), Stine Lund Andreassen (4), Tonje Løseth (3), Hildigunnur Einarsdottir (2), Sissel Nygård Pedersen (2), Linn Gossé (2), Marthe Reinkind (1).

Toppscorer Byåsen: Raja Toumi (6)

Tekst: Kristoffer Berg  Husa