Norgesmester! – Tertnes

Norgesmester!

Søndag var det duket for finale i NM20 i Oslo Spektrum, der Tertnes juniorjenter møtte Glassverket. Etter en nervøs åpning på kampen kom Tertnes seg frempå, og var til slutt helt overlegen. Kampen endte dermed 25-16 – og gull til Bergen!

Glassverket var friskest i starten av denne Jenter 20-finalen, og ledet 5-1. Tertnes fikk etter hvert senket skuldrene, kjempet seg tålmodig inn i kampen og var etter spilte 13 minutter ajour på 5-5. På 7-7 tok Tertnes-benken time-out, gjorde noen justeringer i forsvarspillet, fikk frem flyt i spillet og gikk dermed til pause med 12-9.

Tertnes-jentene satte også trøkk fra start i andreomgangen, og laget 5 mål (til 17-9) før Glassverket maktet å redusere. Etter dette  var det ikke lenger tvil – Tertnes så seg aldri tilbake. Laget spilte til tider svært god håndball og fikk store luker i Glassverket-forsvaret. Kampen endte med en solid Tertnes-triumf, hele 25-16, og gullmedaljer rundt halsen!

Målvakt Marie Davidsen spilte en strålende kamp for Tertnes, og ble kåret til lagets beste. Glassverkets Jeanett Kristiansen fikk prisen som sitt lags beste spiller i finalen.

Tertnes-jentene kapret med dette klubbens andre gullmedalje i NM Junior i klubbens 9. finale i denne klassen. Vi gratulerer!

Kampfakta:
NM-finale Junior Jenter 20
Oslo Spektrum 30.12.2012
Tertnes – Glassverket (12-9) 25-16
Tilskuere: 877
Utvisninger: Tertnes: 1 x 2 minutter, Glassverket: ingen.

Målscorere:
Tertnes: Bodil Sørheim 7 mål, Madeleine Hilby 6 mål, Stine Skogrand 3 mål, Maren Roll Lied 3 mål, Cecilie Rasmussen 3 mål, Julie Lygren 2 mål, Benedikte Bjarto 1 mål.

Glassverket: Jeanett Kristiansen 6 mål, Mina Gustavsen 3 mål, Tiril Günther Merg 2 mål, Marthe Myrvold 2 mål, Veronica Våraker 1 mål, Trine Bronsta 1 mål, Nina Patricia Heglund 1 mål og Anette Holm Olsen 1 mål.

Dommere: Svein B. Andersen og Arnfinn Larsen