En fot i kvarten – Tertnes

En fot i kvarten

Tertnes overbeviste på hjemmebane i Haukelandshallen søndag kveld. Franske HAC Handball ble slått hele 33-23 i 4. runde i EHF-cup.

Selv om avstanden mellom slagene til slutt ble så stor som hele ti mål, var første omgang svært jevnspilt. Faktisk var det de franske jentene fra Le Havre som kom best i gang og det hele så ut til å bli en vanskelig oppgave for hjemmelaget.

Etter knappe 24 minutter spilt valgte Tertnes-trener Tore Johannessen å ta time out. Da var bergenserne under 10-13. Justeringer ble gjort og forsvaret sammen med målvaktsspillet fikk etter hvert bedre tak. Sekunder før lagene gikk til pause kunne Marthe Reinkind føre Tertnes i ledelsen for første gang med 14-13.
Den gode trenden fra slutten av første omgang fortsatte i den andre.
– Jeg visste i pausen at vi kom til å vinne. Mange av de franske spillerne så utrolig slitne ut allerede på slutten av første omgang, sier trener Tore Johannessen til BA etter kampen.
Det var nok en god og riktig observasjon. Tertnes-jentene fosset frem og løp til tider over et slitent fransk mannskap til stor frustrasjon hos treneren til Le Havre. Etter bare seks minutter av den andre omgangen var ledelsen økt fra ett til fem mål. Hele den andre omgangen var av ypperste kvalitet og viser at Tertnes har tatt ytterligere steg og forbedret sitt maksnivå. Her ble det servert god angrepshåndball med høy effektivitet på avslutningene og knalltøft forsvarsspill. Slikt betaler seg og i sluttsekundene kunne Sissel Nygård Pedersen sette inn kampens siste mål som sikret Tertnes et ti måls forsprang før returkampen.

Returkampen spilles i Frankrike førstkommende søndag. Men før den tid skal blåtrøyene bryne seg på Larvik når de kommer til Haukelandshallen allerede på onsdag.
Den kampen starter kl.18:30.

Kampfakta:

TERTNES – HAC HANDBALL (LE HAVRE): 33-23 (14-13)

EHF-cupen
Tilskuere: 200
Dommere: Peter Bol og Ed Van Eck (Nederland).
Mål for Tertnes: Cecilie Rasmussen 1, Hildigunnur Einarsdóttir 2, Stine Lund Andreassen 2, Linne Gossé 3, Sissel Nygård Pedersen 3, Stine Skogrand 4, Tonje Løseth 4, Marthe Reinkind 7, Marie Liljegren 7.
Toppscorer HAC Handball: Ana De Sousa 6.
Utvisninger: Tertnes: 4×2 min, HAC Handball 5×2 min.