Larvik ble for sterke – Tertnes

Larvik ble for sterke

Tertnes – Larvik 25-35 (13-18)

Onsdag kveld gjestet serieleder Larviks stjernegalleri Haukelandshallen for kamp i postenligaen. Da lagene møttes i Larvik arena tidligere i sesongen endte det med en 29-21 seier til hjemmelaget. Tertnes er inne i en god periode, og etter storseieren mot franske HAC handball i e-cupen var jentene svært giret på å gi alt – og mer – for å gi Larvik motstand.

Bortelaget startet best, og gikk etter snaue fem minutter opp i en 1-4 ledelse. Tertnes kjempet tilbake og reduserte til 5-6, før Larvik igjen dro fra, ledet av en Linn Jørum Sulland i storform. Til pause viste tavlen 13-18 i favør Vestfold-laget. Etter pause fortsatte Larvik å holde en komfortabel ledelse helt til sluttsignalet gikk, og kampen ender 25-35.

– Mye bra

Det var ikke bare Sullan og Larvikjentene som var i slag denne onsdagskvelden. Tonje Løseth gjør sin beste kamp hittil i sesongen og ender med 6 scoringer totalt, mens andrekeeper Marie Davidsen kommer inn i en periode i kampen og presterer veldig bra. Tore Johannessen legger vekt på at å tape med 10 mål er for mye, men at kampen viser veldig mye bra spill.

For å slå Larvik må man være 100% på gjennom absolutt hele kampen, spesielt i forsvar, og det klarte ikke Tertnes idag. Alikevel satser vi på at jentene tar med seg det gode spillet fra kampen når de i helgen reiser til Frankrike for å spille den andre kampen i åttendedelsfinalen mot HAC handball. Tertnes har ti mål å gå på fra søndagens hjemmekamp, og det handler om en kvartfinale i EHF-cupen.

Kampfakta Tertnes – Larvik

Postenligaen, Haukelandshallen
Dommere: Jon Iversen og Harry Stikholmen
Mål for Tertnes: Tonje Løseth 6, Marie Liljegren 5, Linn Gossé 4, Stine Lund Andreassen 4, Stine Skogrand 3, Marthe Reinkind 3
Toppscorer Larvik: Linn Jørum Sulland 9.
Utvisninger: Tertnes 1x2min., Larvik 2×2 min.

Tekst: Maria Torstad