Jubelscener tross tap – Tertnes

Jubelscener tross tap

Det ble til slutt 7-målstap for Tertnes i seriefinalen mot Larvik etter en svak 1. omgang fra hjemmelagets side, men avsluttet med en desto mer oppløftende 2. omgang som Tertnes vant med 3 mål.

Sluttresultatet ble 24-31, men tapet overskygger ikke den utrolige sesongen jentene har lagt bak seg, med bronsemedaljer og ett fattig poeng bak sølvet. Ergo ble alle forhåndstips for sesongen gjort til skamme. Tertnes endte også opp som GRUNDIGligaens nest beste hjemmelag, med fasiten 8 seire og bare 3 tap.

Selve kampen ble akkurat som forventet. Larvik dominerte totalt og Tertnes måtte bare prøve å begrense nederlaget så mye som mulig. Bortelaget tok tak i kampen umiddelbart og anført av en strålende opplagt Nora Mørk malte de på, og gav seg ikke før det stod 8-18 ved pausesignalet. Tore Johannessen hadde nok å snakke om i garderoben; to av tre straffer var brent, de personlige feilene var til tider mange og han følte nok at laget hans hadde underprestert, den sterke motstanden til tross.

Men det var et langt friskere Tertnes-lag som kom ut til annen omgang, og anført av Tonje Løseth og hennes ni scoringer, vant hjemmelaget omgangen 16-13 og sørget for sluttresultatet 24 – 31. Etter kampslutt var det duket for medaljeseremoni, blomsteroverrekkelse og gullstol for vårt eminente trenerteam, før det glade kaos brøt ut, med hordene av jenter og gutter på jakt etter autografer og selfies med bortelagets landslagsprofiler.

Dermed var GRUNDIGligaen 2015 historie, men etter påske begynner sluttspillet. Tertnes kommer inn i kvartfinalene, og har hjemmekamp (etter bortekamp først) søndag 26. april. Hvem vi møter der, vil tiden vise. Ses da!

Tekst: Erik Aadland-Rasmussen