Sesongens første tap – Tertnes

Sesongens første tap

Det begynte så bra for Tertnes borte mot Larvik, men en dårlig avslutning på første omgang ødela sjansene for å ta med to poeng hjem til Bergen. Til slutt ble det 10-målstap 38-28.

Tertnes kjørte fra Larvik i åpningsminuttene i Boligmappa Arena og viste flott angrepsspill med høyt tempo og god flyt. De to kantspillerne Julie Lygren og Bodil Sørheim vartet opp med både kontringsmål og gode avslutninger fra hver sin kant, og sørget for at Larvik ikke klarte å henge med de første 10 minuttene. Jentene kjempet hardt i forsvar og løp gode returløp som resulterte i få kontringsmål fra ellers så kontringssterke Larvik.

Det måtte spilles nesten 14 minutter før Larvik gikk opp i ledelsen for første gang og de neste minuttene var jevnspilte. Men etter 20 minutter spilt raknet det for Tertnes og det ble mange enkle tekniske feil. Larvik fikk kontre og hadde mange sjanser alene med keeper Marie Davidsen som fikk en tøff jobb mellom stengene. Til pause var stillingen 18-10.

Det ble klart tidlig i 2. omgang at Tertnes aldri ville klare å ta igjen Larvik. Det meste av angrepsspillet var sentrert i midten, i motsetning til i begynnelsen av kampen da de klarte å brette spillet helt ut til kantene. Dermed ble det lett for Larvik å bryte spillet. Men Tertnes gjorde en god figur hele kampen ut og spilte tidvis veldig god angrepshåndball.

Da dommeren blåste av kampen etter 60 minutters spill sto det 38-28 på måltavlen og Tertnes står dermed med 4 poeng etter 3 spilte kamper.

– Vi møtte et lag som er bedre enn oss. Alt må klaffe dersom vi skal ha en sjanse til å slå Larvik. Det første kvarteret er bra, etter det blir vi forsiktige, sa Tore Johannessen.

Han var likevel fornøyd med det jentene hans presterte.
– Totalt sett er jeg fornøyd. Vi spiller god angrepshåndball i 50 minutter og vi scorer nesten 30 mål borte mot Larvik, det er bra.

Han synes at mange av jentene bidro sterkt i kampen, men trekker særlig fram prestasjonene til Bodil Sørheim og Kjerstin Solås.

Neste kamp for Tertnes er allerede førstkommende onsdag hjemme mot Oppsal kl. 18:00 i Haukelandshallen. Også denne kampen vises på handballTV.com, men håndball er først og fremst best live i hallen. 😉