Lyspunkt tross tap – Tertnes

Lyspunkt tross tap

Det tok en omgang og enda litt til før Tertnes var med på notene i europacup-kampen mot danske HC Odense søndag kveld. Men da viste de til gjengjelde takter som gjør at en fortsatt har håp om avansement videre

Men det var en trå start for Tertnes i kampen. Spillerne var stillestående i forsvar, de tok ikke duellene, bakerst var det få redninger og angrepsspillet manglet rytme. Tertnes kom bakpå fra start, og utover omgangen økte danskenes forsprang slik at stillingen ved pause var 10-16.

2. omgang startet omtrent som førsteomgangen sluttet. Tertnes slet med å komme til sjanser og brente mulighetene de fikk. Stillingen var hele 10-19 før omslaget kom. Jentene begynte å stå tettere i forsvar og presset Odense-spillerne til å gjøre feil og avslutte på dårlige sjanser. Dermed fikk Marie Davidsen redningene hun trengte for å komme inn i kampen, det ble flyt i spillet fremover, og litt etter litt knappet Tertnes innpå. Odense hadde fortsatt sine muligheter, men da frk. Davidsen bestemte seg for å stenge, med den ene feberredningen etter den andre, spredte frustrasjonen seg blant danskene.

Men dessverre startet opphentingen for sent og resultatet ble til slutt 21-22. Men selv om det blir tøft, er det ingen tvil om at Tertnes fortsatt har muligheten for revansj og avansement til kvartfinalene. Men da må jentene prestere gjennom to hele omganger, og ikke bare de siste 20 minuttene.