En skikkelig lagseier – Tertnes

En skikkelig lagseier

Det var revansjelystne Tertnes-jenter som tok i mot HK Halden i Haukelandshallen onsdag, og som ønsket å vise seg fra et langt bedre side en hva en klarte mot Byåsen sist uke.

Men det begynte ikke så bra mot laget som innehar 7. plassen på tabellen. Gjestene fra Halden tok føringen fra start og kom raskt opp i en 3-6 ledelse. Det manglet ikke på muligheter for Tertnes i denne perioden, men uttellingen var rett og slett for dårlig. På dette tidspunktet tok Tore Johannessen timeout og beskjedene som ble gitt da, må åpenbart ha hjulpet, for etter 18 minutter utlignet Tertnes til 6-6, for deretter å ikke slippe inn mer enn ett mål resten av omgangen, slik at pauseresultatet var 10-7.

Det var med andre ord forsvarsspillet, kombinert med flott keeperspill av Marie Davidsen, som ga Tertnes føringen i kampen. Jentene jobbet godt for hverandre og i 2. omgang klarte en å ta den kollektive samhandlingen med seg inn i angrepsspillet, noe som også ga resultat for uttellingen. Allerede etter kort tid av 2. omgang gikk Tertnes opp i en 6-målsledelse, noe som holdt kampen ut, slik at sluttresultatet endte 22-16.

Fordelingen i målprotokollen viser at dette var en ordentlig lagseier, men selv om Marie Davidsen ikke ble toppscorer for Tertnes (det ble nemlig Madeleine Hilby og Birgitte Karlsen Hagen med 4 mål hver), er det morsomt at det blir to mål på keeperen i denne kampen. For da Halden spilte deler av 2. omgang med ekstra utespiller og åpent mål, benyttet Davidsen muligheten til å komme på scoringslisten.

Kampsponsor Lerøy kåret Birgitte Karlsen Hagen til banens beste spiller.