Europacup exit – Tertnes

Europacup exit

Med 6 mål å ta igjen fra første kamp i Trondheim sist helg, visste Tertnes-jentene at avansement til EHF-cupens 3. kvalifiseringsrunde ville bli vanskelig, men dog ikke umulig.

Og med den pangstarten Tertnes fikk på kampen, tydet alt på at ungjentene hadde bestemt seg for å gjøre et realt forsøk. Med vel 7 minutter spilt, gikk Tertnes opp i en 6-2 ledelse, og deretter 7-3 et par minutter senere. Men så jevnet kampen seg ut, og der Tertnes traff på det meste i åpningsminuttene, ble det etterhvert bomskudd og i tillegg enkle feil for Tertnes-jentene. Og dette er også beskrivende for slik kampen utviklet seg. Tertnes-jentene gjorde for mange feil i angrep, noe som ga Byåsen enkle mål. Dessuten slet Tertnes til tider med å demme opp for Byåsens gode langskyttere, slik at det ble en særdeles travel dag på jobben for Marie Davidsen bakerst.

Ved pause var stillingen 14-16 til Byåsen, og bortelaget styrte 2. omgang ved å hele tiden ligge foran med 1-3 mål. Resultatet til slutt ble 26-29 til Byåsen. Toppscorer for trønderne ble Maria Hjertnes med 6 mål, mens Celine Sivertsen hadde 7 mål som toppscorer for Tertnes.

Så langt i sesongen er det kun i kampene mot Byåsen at Tertnes har sluppet inn så mange mål; i begge de to foregående kampene har det blitt 33 baklengs og i dag ble det altså 29. Så når en på tross av såpass mange baller i eget mål, likevel opplever at Marie står en god kamp i Tertnes-målet, sier det noe om at forsvarsspillet som har vært lagets styrke i høst, ikke har fungert som en ønsker. Det kan være ulike årsaker til det, men noe av forklaringen kan enkelt og greit være at Byåsen pr. i dag er et bedre lag og at det er fortjent at det er Byåsen som avanserer til den 3. kvalifiseringsrunden i EHF-cupen.

Så da får Tertnes konsentrere seg om videre serie- og NM-spill, og neste kamp er NM-kvartfinale mot Rælingen i Haukelandshallen onsdag 26. oktober kl. 18:00.