Knepent tap mot Storhamar – Tertnes

Knepent tap mot Storhamar

Det ble en tett og tøff kamp i Boligpartner Arena onsdag kveld, der spenningen holdt helt til siste sekund. Men på mange måter ble dette en litt merkelig kamp, med to lag som begge hadde hver sine perioder med scoringer på løpende bånd og hver sine perioder med måltørke.

Det var hjemmelaget som kom best i gang. Fra starten av kampen scoret Storhamar 3 ganger før Tertnes fikk sin første nettkjenning. Storhamar holdt føringen til halvveis i omgangen, men fra stillingen 7-5 til hjemmelaget, gikk Tertnes opp i en 8-12 ledelse frem til pause. I denne perioden var Tertnes spesielt gode i forsvar; Storhamar slapp aldri helt til og det som kom gjennom, plukket Marie Davidsen enkelt bakerst. På samme tid utnyttet Tertnes Storhamars 7 mot 6-spill ved å vinne baller i forsvar og få enkle scoringer på åpent mål.

Men pausen må ha vært en vitamininnsprøyting for Storhamar, for etter hvilen begynte Hamar-jentene å få uttelling på sjansene sine. De puttet 6 ganger før den første Tertnes-scoringen kom, da med et straffekast ved Birgitte Karlsen Hagen. Men igjen kom Tertnes tilbake og på stillingen 19-20 var Tertnes på nytt i føringen. Men Storhamar klarte først å utligne til 20-20, deretter ny scoring til 21-20 med 29 sekunder igjen. Dette skulle være nok tid for en utligning for Tertnes, men hjemmelaget var gode til å sabotere Tertnes’ spill, og selv om dette resulterte i en utvisning for Storhamar, ebbet kampen ut og Tertnes kom aldri helt i posisjon til en skikkelig avslutning.

Tore Johannessen sa dette til BT etter kampen:
– Det var en kamp som kunne gått begge veier. Begge lag varierte forsvarsposisjon hele tiden. Det var mange taktiske prioriteringer, mange dueller og en tøff kamp. Vi er ikke fornøyd, men det var en kamp vi kunne vunnet, men det synes nok Storhamar også, sier Johannessen.

Storhamar – Tertnes 21–20 (8–12)
Tertnes: Marie Davidsen – Birgitte Karlsen Hagen 7, Tina Abdulla 4, Malene Bergset 3, Maren Roll Lied 2, Madeleine Hilby 2, Mina Mjærum 1, Celine Sivertsen 1, Caroline Jakobsen, Bodil Sørheim.
Toppscorer Storhamar: Ellen Folkvord 4.
Utvisninger: Storhamar 3*2 min, Tertnes 1*2 min.
Kåring av Tertnes’ beste spiller: Marie Davidsen

Kampen på Hamar ble spilt uten EM-uttatte Kjerstin Boge Solås som måtte være hjemme pga. sykdom. Imidlertid regner vi med hun er tilbake i trening og kamp til den viktige semifinalen mot Sola om en knapp uke. Klubben ser veldig frem til denne kampen og vi håper og ber om at publikum hjelper oss til å gjenskape den gode stemningen vi hadde i Haukelandshallen på forrige hjemmekamp, da laget i perioder storspilte mot Larvik. Med spill av Tertnes opp mot sitt beste, skal den ene cupfinalebilletten være vår. Dog er det ingen grunn til å tro at vi kan spasere oss til seier mot Sola, som på sin side har en Tonje Nøstvold i storform, og som bøtter inn mål i hver eneste kamp. Med andre ord, denne kampen vil du ikke gå glipp av, så velkommen til cupfest i Haukisen onsdag 16. november kl. 18:30. Billetten kjøper du her!