Drømmen om Europa lever – Tertnes

Drømmen om Europa lever

Det ble en fartsfylt og underholdende kamp mot Storhamar i den første kampen i 3. kvalifiseringsrunde.

Det startet bra for Tertnes denne søndagskvelden i Haukelandshallen. Selv om lagene fulgte hverandre til 5-5, var det Tertnes som hadde føringen, og fra 5-5 gikk Tertnes opp til 10-5, og deretter 12-6 ledelse. Laget viste glitrende angrepsspill i denne perioden, men så endret kampen karakter. Sakte, men sikkert krøp Storhamar nærmere og med ett minutt igjen av omgangen, var lagene like langt på stillingen 14-14. Imidlertid sørget et syvmeterkast for at Tertnesjentene var foran 15-14 til pause.

Etter hvilen var det igjen Tertnes som kom best i gang, og hjemmelaget scoret tre ganger før Storhamar reduserte. Men Tertnes fortsatte å dra i fra. I det 42. minutt scoret Katarina Berens sitt åttende mål for dagen, og Tertnes var i ledelsen 24-16. Igjen så vi angrepsspill av høy klasse, med mange fine kombinasjoner, og det var også stor fremgang å se i forsvarsspillet. I tillegg sto Eli Skogstrand en svært god kamp i Tertnes-målet.

Selv om Storhamar igjen klarte å korte inn på forspranget, holdt Tertnesjentene bortelaget på trygg avstand med tanke på seieren i kampen. Til slutt endte det med 5-målsseier til Tertnes, 31-26, som jo er et godt utgangspunkt foran returoppgjøret på Hamar om en uke. Men av erfaring vet vi at ingenting er avgjort, og kampene i Boligpartner Arena pleier å bli tøffe. Det vil derfor bli veldig spennende å se utfallet når lagene møtes i avgjørende kamp søndag 17. november kl. 17:00.

Madeleine Hilby ble kåret til vår beste spiller, mens Katarina Berens og Linn Gossé begge scoret 9 mål hver.

Tertnes – Storhamar 31-26 (15-14)

Europacupen/EHF-cupen 3. kvalifiseringsrunde (1. kamp)

Dommere: Adam Biro og Oliver Kiss, Ungarn.

Tertnes: Eli Skogstrand – Katarina Berens 9, Linn Gossé 9, Madeleine Hilby 4, Thea Stankiewicz 4, Hermine Auberg 2, Tina Abdulla 2, Birgitte Karlsen Hagen 1, Karoline Fantoft, Benedicte Nesdal.

Toppscorer Storhamar: Tonje Enkerud og Elise Skinnehaugen 5.

Utvisninger: Tertnes: 1 x 2 min. Storhamar: 1 x 2 min.

Med i lagoppstillingen for Tertnes i dag var det to debutanter, nemlig de to keeperene Benedikte Kalstad Hernes og Marielle Skjønhaug fra hver sin samarbeidsklubb, hhv. Fyllingen (1. div.) og Tertnes Håndball (2. div.). Riktignok var Benedikte med i bortekampen mot Oppsal, men europacupkampen var den første på hjemmebane. Tertnes-keeperene Josefine Gundersen Lien og Eli Skogstrand har begge vært usikre pga. skade, men mot Storhamar viste Eli ingen svakhetstegn, og hadde en solid kamp med mange kvalifiserte redninger. Dermed ble det ikke spilletid for Benedikte og Marielle denne gangen. Når vi kan vente Josefine tilbake, er ennå litt uavklart, men vi håper hun snart er spilleklar igjen.