E-cup kamp på Husnes – Tertnes

E-cup kamp på Husnes

Beate Nilsen (bildet) og Tertnes-damene fikk lett spill i første E-cup kamp borte mot kypriotiske Kefalovrisos i EHF-cupen.

Hele 43-21 (22-13) lød sluttresultatet på i det første oppgjøret, og blåtrøyene kan allerede begynne å forberede seg til en ny runde i EHF-cupen. Først venter returoppgjøret, som Tertnes har valgt å legge til Husneshallen. Dette som en del av samarbeidet mellom de to klubbene.

– Lars Riis Ellingsen ringte meg og lurte på om vi ønsket å arrangere E-cup kamp i Husneshallen. Jeg trodde han fleipet med meg, men tente på ideen da jeg skjønte at det var en seriøs forespørsel. Det har vært spilt landskamp i volleyball i Husneshallen tidligere, men dette er første gang det spilles en europacupkamp i kommunen uansett idrett, sier primus motor Anton Sjursen i Kvinnherad håndball.

Målet med arrangementet er å øke håndballinteressen i Kvinnherad, og gi de yngste spillerne en inspirasjon. Det europeiske håndballforbundet har sine krav i forbindelse med arrangement av E-cup kamper, og Sjursen har sendt bilder og beskrivelse av hallen til byråkratene i Wien.

– Husneshallen tilfredstiller ikke alle krav, men vi har fått dispensasjon av EHF til å bruke hallen i forbindelse med lørdagens kamp. Jeg mener vi har kontroll på arrangementet, og har 20-25 personer i sving lokalt. I tillegg kommer Tertnes med personer til den tekniske gjennomføringen. Billettene har vært i salg siden fredag, og hallen huser ca 400 tilskuere. Vi håper det blir fullt hus selv om det er siste helg i høstferien, avslutter Sjursen.

05.10.2009 09:51, Torbjørn Iversen