Kjære håndballvenner! – Tertnes

Kjære håndballvenner!

Etter en gledelig opptur forrige sesong, er det nå duket for nye muligheter og opplevelser. Det har vært utskiftninger i spillergruppen siden fjoråret, men vi mener vi har en like sterk gruppe i år.

Den største usikkerheten kan være Mette Davidsens betydning og om vi har klart å ”fylle tomrommet” etter henne. Dette gjenstår å se, men klubben har klare forventinger om å være med i medaljekampen til siste seriekamp også i år.

På jentesiden i Region Vest ser det virkelig bra ut. Vi har mange gode prestasjonsmiljøer i regionen og spillerne får utvikle seg i sitt nærområde. Tertnes og andre klubber bør imidlertid vise aktsomhet i forhold til å hente spillerne for tidlig. Det er uheldig at unge utøvere skal busses rundt om i byen, når det finnes et tilbud i nærområdet som gir den samme eller bedre utvikling. Vi må alle etter beste evne setter spilleren i fokus.

Som fjoråret viste, har Bergen fint plass til tre 1. divisjonslag, hvor alle klarte seg greit. Det er viktig at bergenshåndballen har et bredt tilbud på et høyt nivå for å videreutvikle regionens talenter til eliteseriespillere. Spørsmålet må vel heller være når og om det er rom for et fjerde lag i den nest øverste divisjonen. På juniorsiden kan det bli mange lag i Spar-serien i år, ikke minst fordi klubbene samarbeider om å få dette til. Det er udelt positivt at vi har en bredde på et høyt nivå i hele regionen, også blant de aldersbestemte lagene.

Vi må være tålmodige og jobbe sammen. Skal Bergen få en seriemester på kvinnesiden må Tertnes rangeres blant de 10 beste klubbene i Europa.

Fjoråret var en suksess for Region Vest hvor Tertnes presterte bra med bronsemedaljer, men ikke minst Fyllingen som tok hjem seriegullet. Det var en stor prestasjon, men at Fyllingen skulle kvalifisere seg til mesterligaspill er kanskje vel så stort. Det er bare å gratulere, samt konstatere at ”gutta i dalen” har fått hår på brøstet.  

Jeg kan nesten ikke skrive en leder i 2009 uten å nevne finanskrisen og den påfølgende resesjonen vi alle nå er inne i. Det er mange bedriftsledere som har vanskelige tider og må ta vanskelige valg på vegne av seg selv og bedriften. Vi er glade for at våre samarbeidspartnere er store solide selskaper som forhåpentligvis Tertnes skal samarbeide med i mange år fremover.

Det vi er helt sikker på er at bedriftene i Bergen fortsatt skal profilere seg for å få solgt sine tjenester og produkter. Idretten og Tertnes vil være en arena som kan bidra positivt for å oppnå bedriftenes målsettinger. Tertnes har en organisasjon som har vært gjennom tøffe tider tidligere og vi har det som skal til for å håndtere fremtiden på en god måte.

På vegne av styret, administrasjonen, trenerne og ikke minst spillerne ønsker jeg alle et godt håndballår, og håper at mange møter frem når vi ”byr opp til dans” i Haukelandshallen.

 

Kjell Fagna
Styreleder
Tertnes Håndball Elite