Tilbake på vinnersporet – Tertnes

Tilbake på vinnersporet

Tertnes er tilbake på vinnersporet og har startet klatringen på tabellen. Kveldens seier mot Stabæk var på mange måter forløsende.

Det var likevel bortelaget som åpnet best i Haukelandshallen. Stabæk kom raskt opp i 2- 6 anført av en opplagt Stine Bredal Oftedal. Men etter hvert fikk Henriette Sognnæs igjen fart på skuddarmen om hun også gjorde i andre omgangen mot Aarhus på lørdag.
Tertnes fikk overta og kunne gå til pause med en tre måls ledelse.

Blåtrøyene tar dårlig vare på ledelsen og starter andre omgang med svake returløp. Stabæk lar ikke sjansene gå fra seg og ekspederer raskt inn 0 – 5 i innledningen av andre omgang.

Tertnes skjønner alvoret og kommer igjen tilbake på sporet og kjemper seg tilbake i ledelsen. Med vel ti minutter igjen å spille, var Tertnes foran med tre mål. En ledelse hjemmelaget holdt helt ut.

Sakura Hauge ble nok en gang Tertnes sin beste spiller. Sakura har nå levert gode og jevne prestasjoner denne sesongen og viser virkelig at hun har tatt noen steg i utviklingen og fått valuta for samarbeidet med målvaktstrener Jan Stankiewicz.

– Dette var sinnssykt deilig. Det begynte å bli kjedelig å tape så mange kamper, sier Tertnes-spiller Stine Lund Andreassen til bt.no etter den jevne kampen.

Også trener Tore Johannsen var fornøyd med seier.

– Men det svingte veldig. I de dårlige periodene er vi fryktelig dårlige. Det er en svakhet vi har, spesielt nå som vi mangler flere rutinerte spillere på grunn av skade, sier Tertnes-treneren til bt.no etter kampen.

Tertnes – Stabæk 26-23 (15-12):

Tertnes: Henriette Sognnæs 9 (1), Stine Lund Andreassen 6, Beate Nilsen 2, Jeanette Haga Holgersen 2, Hege Vikebø 2, Stine Skogrand 2, Marie Liljegren 2, Charlotte Askeland 1.

Stabæk: Karoline Næss 5, Stine Bredal Oftedal 4 (1), Marte Lunder 3, Jenny Handal Sneve 3, Kristin Nørstebø 3, Kristin Saugstad 2, Linn Therese Mamelund 1, Sanna Solberg 1, Lene Steffensen 1.

Utvisninger: Tertnes 1, Stabæk 1.