-Trøndere,hold dere unna! – Tertnes

-Trøndere,hold dere unna!

Tirsdag ble Tonje Løseth spilleklar for Tertnes. Allerede dagen etter kom det brev fra Selbu om at de var interessert i å knytte henne til seg for neste sesong.

Tonje har trent med Tertnes i et halvt års tid allerede, men hun har spilt for Årstad i 1.divisjon, likevel er hun opprinnelig Bønes-spiller. Onsdag debuterte hun i Postenligaen med ett mål i 23-22-seieren over Gjøvk og Vardal.

Nå har altså Selbu varslet at de ønsker seg talentet på laget kommende sesong.

– Trøndere, hold dere unna! Tonje er et produkt av bergenshåndballen og Tertnes og hele byen ønsker selvsagt å beholde henne her når hun nå er moden for eliteserien, sier daglig leder i Tertnes, Lars Riis Ellingsen.

Tertnes har de siste årene drevet etter en modell hvor talentene blir værende i sine respektive klubber og i stedet hospiterer på treninger med Tertnes. Når ferdighetene er gode nok og ambisjonene er større enn hva moderklubben kan gi, ønsker en at spillerne skal komme til Tertnes. Tertnes ønsker å skape moderklubber som er stolte av å få frem eliteseriespillere til Tertnes.

– Tertnes er et bylag og skal vi nå helt til topps er vi avhengig av at vi samler alle gode krefter og kan jobbe mot et felles mål. Det at Tonje har spilt innledningen av sesongen i Årstad, har ført til at hun har hatt et bedre kamptilbud enn hun ville hatt i Tertnes. Det er bedre at hun spiller 90% av tiden i 1.divisjon enn å sitte 75% av tiden på benken i eliteserien. Derfor venter vi til spillerne er modne før vi henter de. Forhåpentligvis får vi enda bedre kvalitet og ikke minst bidrar vi til at vi nå har flere gode 1.divisjonsmiljøer i Bergen.