Høy for å være japaner – Tertnes

Høy for å være japaner

Innspillingen av den nye Varg Veum-filmen Skriften på veggen er godt i gang. Dette er den første av i alt seks nye filmer om privatetterforskeren i Bergen.

 

Tertnes-målvakt Sakura Hauge har benyttet fridagene fra kamp og trening til å starte en ny karriere(?).

I slutten av uken var hun nemlig med på innspillingen av Varg Veum-filmen.

– Du er veldig høy for å være japaner, var gjennomgangsmelodien på settet.

Sakura er nemlig halvt japaner og spilte japansk turist på besøk i Bergen.

– Fikk dessverre aldri sett selveste Varg Veum eller Trond Espen Seim som han heter, men det får vel duge godt med politietterforsker Hamre, uttalte Sakura etter endt filming.

Handlingen i Skriften på veggen er lagt til 2010. Veum, som igjen blir spilt av Trond Espen Seim, har endelig fått skikk på livet sitt. Varg Veum har trukket seg tilbake fra livet som privatetterforsker. Han er lærer og forsøker å leve et rolig liv. Han har funnet kjærligheten i Karin, spilt av Lene Nystrøm. En dag blir Harry Hopsland, også kalt for ‘Kniven’, sluppet ut fra fengsel. Han ble i sin tid dømt for overlagt drap på ei jente på 90-tallet. Han kjenner til Veums bakgrunn og hvorfor han selv nesten ble drept av Varg. Nå ønsker han hevn!

En byrettsdommer blir funnet brutalt drept, og en ung jente forsvinner – begge med forbindelse til Vargs fortid.
Kniven tvinger Varg til å svare for suspekte handlinger i sin egen fortid. En fortid Varg har gjør alt for å fortrenge, men som han nå ikke lenger kan flykte fra. Denne gangen er ikke Varg på saken. Han ER saken.

 

Skriften på veggen har norsk premiere 27. august neste år.