Bronsehåpet lever – Tertnes

Bronsehåpet lever

Med Storhamars 29-23 tap borte mot Våg i forrige serierunde, lever fortsatt bronsehåpet for Marie Liljegren (bildet) og Tertnes-damene. Da må det blir seier hjemme mot Gjøvik og Vardal i Framohallen lørdag.

I tur og orden har Storhamar snublet mot Levanger (25-27), Gjerpen (35-35) og Våg (23-29) i iveren etter å avgjøre bronsekampen. Dersom Tertnes vinner sine to gjenstående kamper hjemme mot Gjøvik og Vardal og Njård, trenger Storhamar poeng i siste serierunde som er lokaloppgjør mot nettopp Gjøvik, som for ordens skyld er sikret kvalifiseringsspill, uavhengig av utfallet i de siste to kampene.

– Poengtapene til Storhamar har vært overraskende, og det er sikkert mulig at de taper en kamp til. Det er uansett ikke noe vi kan få gjort noe med, så vi må først og fremst konsentrere oss om å vinne våre gjenstående kamper. Etter tapene borte mot Selbu og hjemme mot Storhamar tidligere i sesongen, var jeg helt sikker på at alt håp om bronsemedaljer var ute. Nå finnes det likevel et lite halmstrå, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Stabilitet har forøvrig heller ikke vært et varemerke til Tertnes denne sesongen, og blåtrøyene har vært involvert i svært tette og jevne kamper på tampen av sesongen. Først ble det 28-27 seier hjemme mot Nordstrand, før sluttsekundene igjen ble avgjørende i 22-21 seieren borte mot Stabæk. I forrige serierunde ble det poengdeling og 24-24 borte mot Levanger.

– Kampene har lignet mye på hverandre, der vi har kommet dårlig igang for så å være knallgod i en periode frem mot pause. Pauseledelsene har vi stort sett gitt fra oss i løpet av de første 10 minuttene av 2.omgang, og siden har det blitt jevnt og tett helt ut. Vi har drøftet dette litt i spillergruppen, og er blitt enige om å være flinkere til å holde fokus på vårt eget spill i de dårlige periodene, avslutter Johannessen.

Lørdagens hengekamp i Framohallen er forøvrig den eneste seriekamp i Postenligen for kvinner denne helgen, før det hele avgjøres kommende onsdag. Med seier er 4.plassen sikret, og det vil kun være ett poeng opp til bronseplass. Kampstart er kl.15:30, og for de som ikke har anledning til å følge kamper i hallen, overføres den også på TV2 Sport.

Programblad for kampen finner du her