Trøkk og engasjement – Tertnes

Trøkk og engasjement

<p>Tertnes knallet til fra start av i returoppgj&oslash;ret i kvartfinalen i sluttspillet. Hjemmelaget eide Haukelandshallen og viste en voldsom tenning. Det var tydelig at bl&aring;tr&oslash;yene hadde bestemt seg for &aring; n&aring; semifinalen.</p>

Etter å ha tapt 25-29 i midtuken mot Vipers Kristiansand, var Tertnes-jentene revansjesugne.
– Planen var å ha et vanvittig trøkk i spillet vårt hele kampen, og det lykkes vi fint med, smiler Tertnes-trener Tore Johannessen.

Trener var tydelig fornøyd etter kampen og ikke minst med starten jentene tok frem. Tertnes hadde nemlig allerede etter seks minutter tatt igjen forspranget på fire mål som Vipers hadde. Og det var ikke slutt med det. Midtveis i første omgang var ledelsen hele 12-3. Gjestene gjorde mange feil som blåtrøyene var raske å utnytte.
– Det skuffer meg at vår start-7″er ikke var tøffere både offensivt og defensivt. Vi lot Tertnes få for mye spillerom og var ikke effektive nok fremover, sier Vipers-trener Peder Langfeldt.

Til pause var stillingen 18-11. Utover i andre omgang så det ut til at Tertnes tilsynelatende hadde kontroll. Avstanden var hele veien godt over de nødvendige fire målene. Men da det gjenstod noen få minutter ble det igjen nerve.  Tertnes pådro seg i rask rekkefølge to utvisninger og to straffekast.
Spill 4 mot 6 ble tøft i en stresset periode, og Vipers fikk redusert forspranget til 31-25.

Etter en Tertnes-timeout vant igjen Vipers ballen og hadde nå et lite minutt for å sette de nødvendige to Formalet med turneringene er oftest a gjore det best i 20 sammenhengende runder pa en blackjack , eller spinne mest mulige spill i lopet av en tidsperiode. målene. Men hjemmelaget hadde en seiersvilje og kjempet så hardt at Vipers ikke en gang fikk en avslutning på mål.

Dermed kunne glade Tertnes-jenter rekke armene i været og juble for en velfortjent plass i semifinalen i sluttspillet.

Resten av sluttspillet spilles kommende helg i Drammen. På damesiden er Larvik, Byåsen og Storhamar klare i tillegg til Tertnes. Trekningen foregår uten seeding på forbundskontoret mandag kl.12:00.

– Jeg vil enten ha Storhamar eller Byåsen. Vi ønsker ikke å møte Larvik, men vi pleier jo alltid å trekke dem uansett, smiler Tore Johannessen.

Kampfakta:

Tertnes – Vipers 31-25(18-11), Sammenlagt 56-54
Kvartfinale, sluttspillet Postenligaen.

Mål for Tertnes: Marthe Reinkind 9(1), Tonje Løseth 5, Linn Gossé 4, Stine Lund Andreassen 3, Marie Liljegren 3,  Jeanette Haga Holgersen 2, Hege Vikebø 2, Sissel Nygård Pedersen 1, Marianne Rokne 1(1), Sakura Hauge 1.
Toppscorer Vipers: Lindy Taraldsen 8.
Utvisninger 3x2min på begge lag.