Spennende med Fana – Tertnes

Spennende med Fana

Tertnes og Fana har inngått partneravtale for denne sesongen. Fana ble nylig kåret til årets håndballklubb i Hordaland.

Erik Halvorsen i Fana håndball ser frem til å begynne på samarbeidet.
– Her er det to klubber som ser de samme mulighetene og det er vi glade for. For vår egen del blir det viktig å legge til rette for en best mulig utviklingsarena for spillerne. Og ettersom vi har som mål om å spille i 1. divisjon innen noen få år er det viktig å ha en samarbeidsklubb på øverste nivå, sier Halvorsen.

Gjennom partneravtalen vil de beste spillere få muligheten til å hospitere på Tertnes-treninger, og skulle noen utvikle seg tilstrekkelig kan det også resultere i spill i eliteserien. Tertnes og Fana vil dessuten også sammen med Tertnes øvrige partnerklubber stille med et felles lag i junior-NM denne høsten.
– Fana er en klubb som drives veldig bra. De har vært flinke å utvikle spillere i en årrekke, noe som har resultert i en rekke gode resultater. Vi tror dette samarbeidet kommer til å bli veldig spennende fremover, sier daglig leder i Tertnes Lars Riis Ellingsen.

For Tertnes er det viktig å oppnå en best mulig utvikling i bergenshåndballen i årene fremover. Dette vil også resultere i at enda flere lokale spillere kan utvikle seg til å bli elitesereispillere.
Hele 16 av 18 spillere som spilte kamper for A-laget til Tertnes i fjor hadde lokal forankring. Blant andre keeper Sakura Hauge og bakspiller Marthe Reinkind som begge har spilt for Gneist tidligere.
– Vi føler at vi som er en eliteserieklubb har et ansvar for å utvikle håndballen i hele regionen vår. Det er også en forutsetning for at vi har suksess. Med slike partnersamarbeid har spillerne mulighet for å utvikle seg ytterligere for på sikt å bli klar til det øverste nivået, sier Riis Ellingsen.

Tidligere har Fana hatt et tett samarbeid med 1. divisjonsklubben Årstad, men Erik Halvorsen mener den nye partneravtalen med Tertnes vil bli avgjørende for den videre utviklingen i Fana.

– Slik vi ser det er det flere av Fana-spillerne som har potensial til å utvikle seg til å bli eliteseriespillere. Det viser også at det allerede nå er fire av Fana-spillerne som er med på trening med A-laget til Tertnes, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

I Fana ser de veldig positivt på å måtte «slippe» spillere til Tertnes-treninger.

– De får prøve seg litt på noen treninger. Det vil være positivt forutviklingen til spillerne. Begge klubbene vil legge til rette for dette, avslutter Halvorsen.

Fana ble som nevnt kåret til årets klubb i Hordaland under årets regionsting. At dette er en spennende samarbeidsklubb ser en tydelig av begunnelsen som ble lagt frem der:

Fana IL Håndballgruppen har de siste årene oppnådd følgende resultater
– Klubben har tatt NM gull sesongen 2009-2010 i både jenter 14 og jenter 16
– Seniorlaget har gått fra bunn 3.divisjon til 3.plass i 2.divisjon med et veldig ungt lag
– Gjennomført et sikkelig løft på arrangementene både med damelaget og Bring serien
– Har gjennom Atle og Stian(som denne sesongen meldte overgang) fått frem et meget spennende dommerpar som dømmer 1.div kvinner.
– Har satt spilleren i sentrum gjennom spillerutviklingsarbeidet internt
– Systematisert allsidighet gjennom friidrett, basistrening og allsidighetsprosjekt
– Har startet med gutterekruttering for alvor
– 5 spillere har blitt tatt ut på yngre landslag
– Har hatt mange spillere sentrale på bylaget som har tatt 2 gull og 2 sølv i denne perioden
– Har deltatt i Bringserien for J16 alle år siden oppstarten
– De siste 3 årene har klubben hatt lag i Sparserien sammen med Årstad
– Har vært dominerende på ungdomssiden i NHF Region Vest i samme periode.
– J13 var i fjor første lag fra NHF Region Vest som tok medalje i Nordisk Mesterskap.
– Arrangert itella cup i 2 år hvor klubben har fått samlet de fremste J95 miljøene i Norge og Sverige til en kvalitetshelg, der klubben har fokusert på fair play