Tertnes til Tyrkia – Tertnes

Tertnes til Tyrkia

Tertnes var seedet rett inn i 3.runde i cupvinnercupen. Det Europeiske Håndballforbundet (EHF) foretok trekningen på sitt kontor i Wien i dag. Tyrkiske Üsküdar blir Tertnes sin motstander.

Mange vil kanskje også spørre seg hvorfor Tertnes skal spille Cupvinnercupen. Klubben var nemlig sportslig kvalifisert til EHF-cupen, men med bakgrunn i at klubbene som komme lengre i cupen enn Tertnes ikke var «økonomisk kvalifisert» gjennom restriksjoner i lisensen, ble Tertnes skrevet opp til denne cupen som er regnet som det nesthøyest rangerte E-cupen.

– Dette kom litt overraskende på oss. I følge EHF sin «time table» skulle nemlig ikke 3.runde trekkes før i slutten av oktober. Men fint for oss at det ble gjort nå slik at vi får bedre tid til planlegging, sier E-cup ansvarlig i Tertnes Marit Brox.

Noe av grunnen til denne endringen i siste liten, kan være at det denne sesongen ikke blir avviklet noen kamper i 1.runde.

Tyrkia blir et nytt bekjentskap for Tertnes. Üskûdar deltok i cupvinnercupen også forrige sesong. Her kom de til 4.runde hvor det ble tap for Naisa Nis, men på veien slo de ut det spanske laget Akaba Bera Bera.

Kampene skal etter planen spilles 13./14. og 20./21.november. Tertnes starter med bortekamp.

Trekningen finner du her

Her er et bilde av Tertnes sine tyrkiske motstandere: