Stine toppscorer – Tertnes

Stine toppscorer

To spillere fra Tertnes-stallen er for tiden i den Dominikanske reublik og representere det norske U-landslaget i VM. Stine Skogrand og Maren Roll Lied har begge stått for flere mål i de tre kampene laget har spilt så langt.

Det norske u-landslaget vant natt til søndag norsk tid sin siste innledende VM-kamp, og er dermed puljevinnere. Den dominikanske republikk ble beseiret 24-23. Stine Skogstrand gjorde en god kamp og ble norsk toppscorer.

Den dominikanske republikk møtte det norske ungdomslandslaget med stor selvtillitt da de entret hver sin banehalvdel 20:00 lokal tid lørdag. Vertsnasjonen var allerede klar for kvartfinale mandag – hvilket er rekordlangt for Den dominikanske republikk.

Trenerteamet Henning Krøger og Reidar Møistad rapporterte om et meget entusiastisk hjemmepublikum og stinn brakke med hoiing og musikk:
En bedre ramme for en håndballkamp får man ikke.

Den dominikanske republikk spilte et flatt 6:0 forsvar, som de norske jentene er godt vant med. De første ti minuttene gikk også de røde-hvite-og-blå opp i en 3-1 ledelse.

De norske jenter spilte størstedelen av tiden i forsvar, og Den dominikanske republikk fikk holde på lenge. Når våre jenter endelig fikk låne ballen, hadde de det svært travelt med å få skutt på mål. Noen skuddmiss og tekniske feil ble resultatet av alt for store iver. Dominikanske republikk godt støttet av et engasjert hjemmepublikum fikk holde på med angrep på nær to minutter. Norsk tålmodighet ble virkelig satt på prøve da Den dominikanske republikk gikk i ledelse 5-9 etter 25 min.

I timeouten ble vi enige om å finne ro og bruke tid – og ha tro på det vi holdt på med i angrepsspillet, kommenterte Krøger like etter spilleslutt. De norske jentene gikk til pause ett mål under med sifrene 10-11.

Etter syv minutter spill i andreomgang leder det norske mannskapet 15-12 etter solide kontringer, ro og tålmodighet i angrepsspillet. Utover i omgangen ble stillingen likevel mer jevn enn den norske stallen hadde håpet på. Ledelsen var stadig knapp. Likevel klarte de norske jentene å dra i havn seieren, selv med en spiller utvist de siste spilleminuttene.

For oss en viktig seier og meget god trening i å beholde både roen og troen når det kokte som verst både på bane og tribune, påpekte Krøger i sin rapport fra u-VM.

Norge går dermed videre i VM med full pott, og er puljevinnere. Søndag er hviledag i VM. Ettersom Danmark tapte 24-29 mot Nederland i dag blir det Nordisk kvartfinale møte mellom Norge og Danmark på mandag.

Kampfakta
Norge – Den dominikanske republikk 24-23 (10-11)

Utvisninger
Norge 1×2 minutter, Den dominikanske republikk 4×2 minutter

Toppscorer Den dominikanske republikk
Carolina Lopez med 9 mål

Norske målscorere
Stine Skogrand 6, Marie Henriksen 4, Cecilie Rasmussen 3, Anette Helene Hansen 2, Guro Størdal 2, Camilla Dolmseth 2, Line Bjørnsen 2, Hege B Wahlquist 1, Caroline Smith 1, Maren Roll Lied 1, Emilie Christensen, Henriette Bakkerud. Målvakter: Marte Pedersen, Marie Tømmerbakke og Hedda Tollefsrud. Sofie T Skibenes spilte ikke kampen på grunn av en smell i kneet.

Av: Frøya Elisabeth Astrup (NHF)