Bronse i Skjærgårdslekene – Tertnes

Bronse i Skjærgårdslekene

Det ble gode og positive svar etter at sesongens første treningskamper var unnagjort. Det endte med en tredjeplass i Skjærgårdslekene, og trener Tore Johannessen var fornøyd.

I semifinalen ble det gjensyn med Danske Århus som slo Tertnes ut av Europacupen forrige sesong. Kampen var jevnspilt og til pause stod det 10-10. I andre omgang dro Århus i fra med tre og fire mål, men blåtrøyene svarte og holdt lenge liv i kampen. Til slutt måtte en likevel se seg slått 24-27.

 

Etter semifinaletap, i det som nok var turneringens moralske finale, ble det bronsefinale mot Vipers. Her dro Tertnes i land en fortjent 28-23 seier.

– Årets lag kan se ut til å være det beste på lenge, oppsummerer Tore Johannessen etter helgen.
Han peker på følgende:

  • Laget har beholdt stammen fra i fjor
  • Det er dobbel dekning på alle plasser
  • Det er en fin blanding aldersmessig
  • Stallen er bedre trent
  • Laget tåler høyt tempo i 60 minutter.

Det er en knapp måned igjen til seriestart, og fortsatt er det selvsagt mye godt arbeid som skal gjøres, men det ser lovende ut.

– Vi har fordelt spiletiden jevnt i hele troppen, men helgens turnering var likevel med på å gi oss en pekepinn på hvem som skal være i startoppstillingen når vi starter mot Larvik 5.september. Fortsatt er det likevel god anledning til å få vist seg frem i oppkjøringen, påpeker Tore.

Tertnes-treneren er veldig fornøyd med det materiellet han har å jobbe med. Det er kun en ting som mangler; en målvakt. Tertnes har kun Sakura Hauge og 1991-modellen Madeleine Riise.

– Førstekeeper har vi, men vi er nødt til å få inn en nummer tre på treningsfeltet. Det er ikke lett å få tak i. Vi leter mange steder, sier Tore Johannessen til BT.

Oppsummert ser helgens resultater slik ut:
Tertnes-Fredrikstad 28-18
Tertnes-Club Zlin 29-22
Tertnes-Stabæk 30-27
Århus-Tertnes 27-24
Tertnes-Vipers 28-23.