Treningskamp i Spania – Tertnes

Treningskamp i Spania

Tertnes-jentene er for tiden i Spania på treningsleir. De 10 dagene laget skal være der brukes godt. Denne uken har bergenserne brynt seg i treningskamp.

Det ble en underholdende og severdig kamp for de skuelystne i Alfaz, der vi møtte Elda Prestigo, et av Spanias aller beste lag. Elda skal allerede i midten av september ut i kvalifisering til Champions League.

Stor innsats fra lokale krefter sørget for et arrangement noe uvanlig for en treningskamp, med 200 tilskuere og premiering til de to lagene.

Dessverre ble kampen skjemmet av et dommerpar, som gjorde sitt beste, men ikke holdt samme høye nivå som de to lagene.

Kampen var preget av høyt tempo fra begge lag og mange tøffe dueller.

Første omgang var jevn hele veien, med Sissel, Hege og Marie som Tertnes sine beste. Spanjolenes offensive forsvarsvarianter ga store rom inne på linjen.

Andre omgang åpner like jevnt som den første. Tonje og Helene spiller fra start og viser fine takter. Litt over midtveis skaffer Elda seg en firemåls ledelse, bl.a. som følge av at vi spiller 4 mot 6 i nesten 2 minutter. Denne luken klarte blåtrøyene aldri å tette, og det ebber ut med et 6-måls tap.

Tross tap var det likevel mye positivt å ta med seg fra kampen. I tillegg til nevnte enkeltspillere, viser vi at vi tåler høyt tempo i 60 minutter, selv med 35 grader inne i hallen.

I angrep har laget også tatt et steg siden sist sesong. Flere som tar avslutningsansvar og bedre tempo/presisjon i pasningsspillet.

Hovedfokus frem mot seriestart 5. september, blir å få på plass tryggheten i forsvarsspillet. Her har vi ikke vært opp mot det vi vet vi kan, noe som henger sammen med at andre faser av spillet er prioritert. Vestfjorden Cup kommende helg, der Tertnes bl.a. møter Storhamar, blir viktig øving for oss for å finne riktig sammensetting i forsvar, og finpuss av detaljer i angrepsspillet.

Tertnes – Elda Prestigo 27-33 (15-15)

Tilskuere: 200

Utvisninger: Tertnes 5 – Elda 6

Toppscorer Elda: Patrica Alonso 9 mål

Målscorere Tertnes:
Sissel 5(2)
Linn 5(2)
Hege 4
Marie 4
Marthe 3
Jeanette 2
Henriette 2
Stine LA 1
Tonje 1