Seriestart i Postenligaen – Tertnes

Seriestart i Postenligaen

Tertnes møter storfavoritt Larvik på bortebane i serieåpningen. Blåtrøyene har målsetning om medalje i årets serie, og trener Tore Johannessen håper de kan gi Byåsen kamp om sølvet.

Tertnes har beholdt stammen fra forrige sesong, da det ble 4.plass poenget bak Storhamar. Opp til sølvvinner Byåsen og seriemester Larvik var det henholdsvis 13 og 16 poeng. I sluttspillet var det bergenserne som fikk medalje, etter å ha beseiret Storhamar i bronsefinalen. Trener Tore Johannessen er optimistisk før seriestart.

– Vi er veldig fornøyd med sammensetningen i spillerstallen. Ungdommere Maren Roll Lied (Fana) og Helene Matre (Årstad) er tilvekstene foran sesongen. Maren skal fortsatt ha klubbtilhørighet Fana, da vi har samarbeid med dem, mens Helene i likhet med mange andre formelt har meldt seg inn i samarbeidsklubben Viking. Marianne Rokne er gravid, og vil ikke være tilbake i kampaktivitet før tidligst etter jul, mens målvakt Aina Eide er gått til Bjørnar. Charlotte Askeland gav seg i mars på grunn av jobb i Oslo.

Hva er du mest fornøyd med i oppkjøringen?
– Vi har fått trent mye og intensiteten på treningene har vært veldig bra. Den store forskjellen fra tidligere er likevel at vi har hatt en skadefri tropp, og alle 15 spillerne i A-stallen har stort sett vært tilgjengelige hele tiden. Dermed har vi også hatt godt trøkk og høy kvalitet på treningene. Med tanke på at vi har beholdt stammen fra i fjor, har vi stor trygghet i forhold til spillesystemene.

Noe du ikke er like fornøyd med?
– Egentlig ikke da vi har en veldig offensiv stemning i gruppen. Jeg var litt skuffet over spillet vi presterte mot Glassverket i helgens Vestfjorden Cup, da vi røk ut i semifinalen. Selv uten Sakura Hauge, Marthe Reinkind, Hege Vikebø og Linn Gossè, burde vi hatt kvaliteter nok til å vinne den kampen. Resten av treningskampene har vært absolutt godkjent.

Hvem kan bli profiler på årets lag?
– Jeanette Haga Holgersen har utviklet seg veldig bare siden i vår, og går mot en veldig spennende sesong. Jeg har store forventninger til Tonje Løseth, som hadde flere gode kamper i vårsesongen. Det viktigste for henne er å stabilisere prestasjonene på et jevnt høyt nivå. Sakura Hauge har vært jevn og stabil lenge, og er vel den spilleren som for øyeblikket er nærmest A-landslaget. Marthe Reinkind og Linn Gossè har fått en skadefri forsesong, og jeg har også klare forventninger til dem.

Hva er målsetningen i Postenligaen?
– Klubbens målsetning er alltid å kjempe om medaljer, og jeg mener vi er i posisjon til å kjempe med Byåsen om sølvmedaljene.

Hvordan ender Postenligaen for kvinner?
Larvik vinner årets serie. Utover Byåsen og oss, vil også Storhamar vært med høyt oppe, selv om de starter med fire minuspoeng. Stabæk og Vipers Kristiansand er forsterket fra i fjor, og skal heller ikke undervurderes. Fredrikstad og Selbu ser svakest ut, så de tror jeg rykker ned.

Serieåpningen blir uansett knalltøff for Region Vests flaggskip på kvinnesiden. På motsatt side venter et Larvik-lag som blant annet er forsterket med profilene Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Cecilie Leganger. Det kan bli en travel aften for Sakura Hauge & co i Arena Larvik søndags kveld.

– Vi ser frem mot søndagens serieåpning, og tenker først og fremst på å prestere best mulig. Målsetningen er å være fornøyd med våre egne prestasjoner og innsats, samt få en positiv opplevelse, avslutter Johannessen. 

Av: Torbjørn Iversen