Juniorjentene til semi – Tertnes

Juniorjentene til semi

Tertnes tok seg videre til semifinale i junior-NM etter klar seier over Njård fredag kveld, i Nye Njårdhallen. Tertnes laget best også av spillere fra partnerklubben Fana.

Vi har tatt en prat med trener Tore Johannessen og kaptein Jeanette Haga Holgersen og de forteller dette:

Tore:

– Kampen åpnet jevnt. Tertnes fikk satt forsvarsspillet fra start, men en rekke enkle personlige feil gjorde likevel at Njård kom til mange gode avslutninger i starten av kampen. Lagene vekslet på ledelsen, og fulgte hverandre frem til 15-15 ved pause.

Hjemmelaget skaffet seg en to-måls ledelse, 19-17, tidlig i andre omgang. Men derfra og ut var det Tertnes som styrte alt. Maria Torstad og Helene Matre gjorde solid jobb i midtforsvaret, og avviste skytterne til Njård gang på gang. Etterhvert gikk Oslo-laget tom for både krefter og idèer. Dermed ble det enkelt for bergensjentene, som tok godt vare på mulighetene i kontringsspillet, og vant overlegent 14-3 siste del av omgangen.

Best på et etterhvert opplagt Tertnes-lag var kaptein Jeanette Haga Holgersen. Hun var en stadig trussel for hjemme-forsvaret med trygge avslutninger fra høyrekanten og stor fart i kontringsspillet. Sammen med Helene Matre presterte hun jevnt bra hele kampen og sikret semifinale-plassen.

Jeanette:

– Det var god stemning før kampen mot Njård på fredag. Humøret var bra i gruppen og alle virket giret. Når kampen begynte stemte imidlertid ikke alt slik vi skulle ønske i forsvaret. Backene til Njård fikk skyte uten press fra midtsonen og vi hang ikke helt sammen. Vi scoret hele tiden nok mål til at vi kunne tatt ledelsen, men siden vi ikke fikk satt forsvaret skikkelig var stillingen 15-15 til pause.

Etter pause begynte Njård best og scoret fire mål, mens vi bommet på gode sjanser. Njård gikk opp i en tremåls ledelse på 19-16. Ca halvveis ut i omgangen våknet vi endelig skikkelig til i forsvaret, tenningen var på topp, og vi begynte opphentingen. Vi scoret 15 mål og Njård scoret 3 de siste 15-20 minuttene av 2.omgang. Alle lyste vinnevilje og det var utrolig gøy å se at vi klarte å løfte oss som et lag. Jeg syntes spesielt at bakspillerne skal ha skryt for at de var tøff på mål gjennom hele kampen.  I tillegg plukket Madeleine mange baller når forsvaret ble satt skikkelig og vi fikk satt press på skuddene. Hun sendte også av gårde flere gode kontringspasninger, noe vi kantspillere setter veldig stor pris på =).

Mandag trekkes semifinalene, noe Tertnes-jentene venter spent på.

Kun ett hinder gjenstår før målet om finale-plass i Spektrum er sikret.