Klart for Håndballgalla – Tertnes

Klart for Håndballgalla

Nærmere 3000 billetter er solgt, og det kan være lurt å være tidlig ute for å sikre seg god plass.

Tertnes-Stabæk starter allerede kl.17:00.

Etter det er Håvard Tvedten (bildet) og det norske herrelandslaget klar for EM-kvalifiseringskamp mot Nederland i Bergen. Nærmere 3000 billetter er solgt, og det kan være lurt å være tidlig ute for å sikre seg god plass.

Håvard Tvedten fikk sin debut på seniorlandslaget mot Portugal i mars 2000, hvor det endte med tre mål og seier 21-20. Siden har det blitt over 600 scoringer med flagget på brystet, men på sine 165 A-landskamper har sunnhordlendingen kun møtt Nederland en gang. I 2003 ble det seier 34-20, men venstrekanten advarer likevel mot onsdagens motstander.

– Nederland har mange spillere som til daglig spiller i Bundesliga i Tyskland. Selvsagt er dette en kamp vi bør vinne, men det er ikke bare å spasere seg til poengene slik mange kanskje tror. Innledning på sesongen har vært positiv for min del, og jeg føler meg i god form. Vi skal gjøre alt for å bidra til en skikkelig håndballfest foran forhåpentligvis fulle tribuner, sier Tvedten foran en av de siste treningsøktene.

Mens herrelandslaget varmet opp til ettermiddagsøkt i Haukelandshallen tirsdag, måtte Eivind Tangen finne frem ergometersykkelen. Unggutten måtte forlate banen mot Haslum med skade i ryggen etter en duell, og foreløpig har det gått tregt fremover. 17-åringen blir høyst sannsynlig ikke å finne i den norske lagoppstillingen onsdag.

– Jeg har prøvd meg forsiktig på et par av øktene, men har måttet gi meg etter noen få minutter. Vi prøver med mer behandling i løpet av kvelden tirsdag. Dersom ryggen ikke er bedre til i morgen, blir det neppe kamp på meg. Da får jeg heller prøve å bli klar til søndagens kamp i Hellas. Ergerlig siden det er på hjemmebane, men lite å få gjort noe med, sier Tangen.

Billettsalget har gått jevnt og trutt de siste dagene, og det nærmer seg nå 3000 solgte billetter. Av disse er nærmere 1500 solgt via klubbtilbudet, hvor billettene gjelder på kortsiden. Likevel er ingen sikret plass på langsiden, så det gjelder å være tidlig ute for å sikre seg en god plass. Tertnes sitt oppgjør mot Stabæk starter kl.17.

– Det er gjort mye godt forarbeid fra mange ressurspersoner før onsdagens kamp, og vi gleder oss veldig. Stabæk har åpnet sesongen bra, og ligger på plassen bak oss. Gledelig er det å registrere at vi har hatt økt publikumstilstrømning i årets sesong, og målet vårt er å vinne denne statistikken. Foreløpig ligger vi bak Byåsen og Larvik, men onsdagens Håndballgalla vil gi oss et løft, sier daglig leder Lars Riis Ellingsen i Tertnes.

26.10.2010 22:13, Torbjørn Iversen