Tertnes klar for NM finale – Tertnes

Tertnes klar for NM finale

Tertnes er klar for NM finale for junior etter å ha utklasset Nordstrand 38-26 i Åsanehallen i kveld.

Med seieren er Tertnes klar for sin 9. juniorfinale. Sist gang var i 2004-05 da det ble tap mot Byåsen. Søndag kveld får vi klarhet i om det også denne gang blir finale mot Byåsen og revansjemuligheter (Byåsen spiller sin semifinale mot Flint Tønsberg søndag kveld).

Forøvrig har bare en gang av de første åtte forsøkene har endt med Tertnes-seier – i 1997.

Tertnes tok komandoen fra start av i semifinalen og var raskt oppe i en ledelse. Men ledelsen ble etter hvert spist opp av Nordstrand i en periode som blåtrøyene var preget av feil og dårlig uttelling. Likevel var det aldri tvil.

Tertnes hadde det beste spill og den fullsatte tribunen i Åsanehallen satt bare og ventet på forløsningen. Utover i andre omgang fikk blåtrøyene vist sitt potensiale. Helene Matre var i det helt umulige hjørnet og lot seg ikke stoppe. Hele 14 scoringer endte hun på. Samtidig satt forsvaret og Madeleine Riise fikk den hjelpen hun trnegte i målet. Da kunne det ikke bli annet enn utklassing.

– VI var innstilt på en tøff og jevn kamp, så første omgang var som forventet. Men etter hvert fikk vi mer og mer kontroll, sier en kjempefornøyd Helene Matre.

Nå gleder jentene seg til romjulen. Finalen spilles nemlig i Oslo Spektrum 30.desember.

– Spiller vi som i dag, kan vi slå hvem som helst, sier toppscoreren.

Kampfakta:

Tertnes – Nordstrand 38-26 (16-15)
Semifinale NM junior
Dommere: Rune Kristiansen og Harry Stikholmen
Tilskuere: 253
Mål Tertnes: Helene Matre 14(2), Maren Roll Lied 6, Tonje Løseth 5, Jeanette Haga Holgersen 4, Lise Marie Karlsen Hagen 3, Maria Sterk-Hansen Torstad 3, Benedicte Raa 2, Celine Sivertsen 1.
Toppscorer Nordstrand: Christine Homme 6
Utvisninger: Tertnes 4×2 min, Nordstrand 1×2 min