Mål om 1000 tilskuere – Tertnes

Mål om 1000 tilskuere

Tertnes topper statistikken over antall tilskuere i Postenligaen for kvinner. På de fire første kampene har Stine Lund Andreassen (bildet) & co et snitt på 1464. Onsdag kommer Sola på besøk til Haukelandshallen.

I fjorårets sesong (2009/10) hadde blåtrøyene et hjemmesnitt på 609 tilskuere, som var en nedgang på nærmere 30% fra sesongen før (2008/09). En av forklaringene var at det for to sesongen siden ble arrangert to Håndballgallaer med rundt 5000 tilskuere totalt, mot ingen i forrige sesong. Også årets tall inneholder Håndballgalla, som trakk fullt hus.

– Det er stor variasjon fra 3670 under Håndballgallaen til 487 tilskuere mot Fredrikstad. Jeg håper mange av de som var tilstede under gallaen kommer igjen mot Sola onsdag, og målet vårt er å ligge rundt 1000 tilskuere i snitt denne sesongen. Byåsen-kampen gav forhåpentligvis en pekepinn, og da bikket vi dette tallet. Totalt er det vel 18 av 24 klubber som har økt snittet sitt i håndball-Norge, sier klubbens daglige leder Lars Riis Ellingsen.

Den tidligere Tertnes-, Åsane-, Norrøna- og Fyllingen-spilleren mener blant annet en høynet kvalitet på arrangementene har gitt positive utslag. Samtidig advarer han litt for onsdagens kamp mot rogalendingene, blant annet fordi den ligger mellom to E-cup kamper og hektisk reiseaktivitet.

– Vi har gjort endel rundt toppklubbprosjektet i forhold til bedre organisering og markedsføring av arrangementene våre. Det aller viktigste er uansett gode sportslige prestasjoner, og at vi er med og kjemper om sølvmedaljene.

 

16.11.2010 14:56, Torbjørn Iversen