Håndballen alfa omega – Tertnes

Håndballen alfa omega

Med 209,5 kilo å dra på og livet som et stort ork måtte Thor-Finn Elverhøy ta grep for å overleve.
Thor-Finn Elverhøy  er et kjent ansikt for de fleste i håndballmiljøet. Han er også fast sekretær på Tertnes sine kamper i Postenligaen.

– Det var tette dødsfall i familien på midten av 90-tallet som er hovedårsaken til at matinntaket kom ut av kontroll. Jeg syntes synd på meg selv og startet å trøstespise. Det ble store mengder mat og drikke. Hver dag innholdt fort 6-9 liter cola og tre posjoner med Fjordland-middag, forteller Thor-Finn.

Konsekvensene var store. Diabetes 2, tung pust og dårlig søvn.
– Det var tøft å stå opp, vanskelig å kle på seg, forferdelig å gå i trapper og til og med den personlige hygienen ble et problem.

Thor-Finn har likevel aldri gjemt seg bort, så da omgivelsene med venner og kolleger reagerte og sa de var redd for at Thor-Finn skulle dø, fikk det også Thor-Finn selv til å reagere. Det reddet han.

For knapt ett år siden gjennomgikk han en slankeoperasjon. 90% av magesekken ble fjernet.
– Dte var tøft, men jeg var aldri i tvil om at dette var noe jeg måtte gjennomføre. Dessuten kan jeg med hånden på hjertet si at 70-80 prosent av jobben har jeg gjort etter innleggelsen, sier Thor-Finn Elverhøy i et rørende og ærlig intervju med BA.

Allerede før operasjonen hadde han slanket bort 15-16 kilo. Kostholdet var lagt om og Thor-Finn var godt i gang med forvandlingen til å bli den lykkelige gode gamle Thor-Finn.

Nå er han under 100 kilo og har fått livet igjen.

(Tertnes)