Første Champions league – Tertnes

Første Champions league

<p><span id="ctl00_BodyText">Hege Vikebø og de andre Tertnes-jentene, kunne slippe jubelen løs selv om det ble tap 28-23 borte for slovakiske Slovan Duslo Sala. Med 32-20 seier å gå på fra første oppgjør, er bergenserne klare for gruppespillet i Champions League.</span></p>

Trener Lars Riis Ellingsen hadde noen hektiske minutter i Slovakiske Sala, da hjemmelaget var i ferd med å hente inn forspranget som blåtrøyene hadde opparbeidet seg i første kamp. Foran et entusiastisk hjemmepublikum på snaue 1000, fikk Hege Vikebø & co problemer.

– Vi var enig om å ta tak i starten av kampen, og fulgte godt med de 10 første minuttene. Etterhvert kom vi mer og mer bakpå, og de rystet oss på 24-16 med 12-13 minutter igjen å spille. Like etterpå valgte slovakerne å ta Time-out på syv måls ledelse, og vi fikk justert forsvaret vårt. De resulterte i to ballerobringer, som ble kontret inn. Da roet nervene seg kraftig, og vi kontrollerte inn sammenlagtseieren, forteller Ellingsen som ikke var fornøyd med de polske kamplederne.

Tirsdag trekkes gruppespillet i Champions League, og der skal både Nordstrand og Tertnes få tildelt sine motstandere. Første spillehelg er 8.-9.januar, og deretter benyttes de tre påfølgende helgene.

– Vi har ingen ønskemotstandere, og tar det vi får. For oss blir dette en stor utfordring, og er med for å lære. Det blir selvsagt knalltøft å møte de beste lagene i Europa, men vi gleder oss, avslutter en fornøyd Tertnes-trener.