Historisk seier over Larvik – Tertnes

Historisk seier over Larvik

Larvik - Tertnes 34-23 (sammenlagt: 54-55): Tertnes er klar for sluttspillfinalen etter en thriller av en returkamp i Larvik.

Av: ASGEIR SVARDAL (bt)

– Sportslig har vi utviklet oss for fort, og denne finaleplassen blir et enormt løft for Tertnes, sier formann Kjell Fagna.
– Dette er det største jeg har vært med på i løpet av alle årene jeg har vært på håndballbanen, sa en jublende glad og lettet Tertnes-trener Lars Riis Ellingsen etter triumfen.

Det faktum at Tertnes i går sørget for at klubben møter Nordstrand i finalen, skaper en del behagelig hodebry. Det var ingen som hadde mesterliga i tankene da sesongen 2003/2004 startet i fjor høst.
– Vi er nødt til å bruke mer ressurser på de spillerne vi har, slik at de er klare for en eventuell mesterliga, sier Fagna. Han legger ikke skjul på at klubben går spennende tider i møte.  
– Det ligger også en del utfordringer i organisasjonen. Dette er en helt ny situasjon for oss. Vi hadde liten tro på at vi skulle gjøre det så godt. Nå er vi nødt til å sette oss ned å finne frem de glupe tankene. Men for å gjøre det helt klart: Dette skal vi klare. Det er jo en fantastisk utfordring for klubben, sier Fagna.

Tertnes-formannen ønsker seg to til tre nye spillere neste sesong. Dette avhenger om Kari-Anne Henriksen og Anne Jorunn Kristensen blir skadefrie.
– Det blir ingen kjøpefest, men vi ønsker oss en strekspiller og en bakspiller. Vi har mange stjerner i klubben, og alle ledd er i utvikling. Men at vi nå er i finalen bekrefter at de beslutningene vi tok for noen år tilbake, var riktige. Vi skaper bedre resultater for en lavere kostnad. Samtidig er vi nå en mer attraktiv klubb for publikum og sponsorer, sier Fagna.

– Dette smakte godt
Tertnes-formannen var svett av glede og spenning etter kampen. Jentene hadde klart det selv trenerne ikke hadde tro på – å slå Larvik sammenlagt i to kamper og nå finalen i sluttspillet. Det holdt akkurat, men sjelden har gledesscenene vært så store etter et 11-måls tap.
– Det smaker ekstra godt med tanke på at vi var dømt nord og ned før sesongen. Vi har motbevist alt det som ble sagt. Det er helt sinnssykt, sier Lars Riis Ellingsen.
Han brydde seg lite om at Larvik nesten klarte å ta igjen 12-måls ledelsen til Tertnes. For det siste kvarteret kokte det i Bergslihallen. Det var et enormt trøkk på tribunen og hjemmesupporterne gjorde sitt for å psyke ut bortelaget.

Tertnes virket stresset. Utvisningene kom tettere enn trenerne satte pris på. Sølvi Hylleseth måtte ut med en lårhøne og Larvik satte i gang med mann-mot-mann de siste minuttene. Taktikken fungerte nesten til punkt og prikke. Men i mål gjorde Terese Pedersen et par meget viktige redninger, og foran viste Kine Brox Strand en frekkhet som fikk Larvik-jentene til å grine.
– Det er mange av jentene som ikke har opplevd dette før. Kine gikk rett inn og utfordret etablerte stjerner og scoret et mål som ble utrolig viktig. Det er så morsomt å se at de unge spillerne gjør slike ting, sier Lars Riis Ellingsen.

Gjekstads fall
Han satt lenge igjen i hallen i går. Mens Ole Gustav Gjekstad måtte forklare Larviks fall, kunne kollegaen fra Bergen konstaterer at han sammen med Tore Johannessen har ført Tertnes til sluttspillfinale i sin første sesong som hovedtrener. Det spilte ingen rolle at Larvik-jentene sto med tårer i øynene av skuffelse. Giganten i norsk håndball var i knestående etter at nederlagsdømte Tertnes hadde stått for den beste håndballprestasjonen i Norge på mange år.
– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det viktigste er at vi klarer å bygge videre på dette, men først får vi en sinnssykt tøff finalekamp mot Nordstrand, sier Lars Riis Ellingsen.