Til topps i Narvesen-serien – Tertnes

Til topps i Narvesen-serien

For fjerde gang gikk Tertnes til topps i den prestisjetunge Narvesenserien (nå Sparserien) for syttenårslag sesongen 1998/99. Klubben økte dermed sin ledelse på adelskalenderen. Narvesenserien består av seksten lag fra hele landet som må kvalifisere seg for retten til å delta og fungerer som et offisielt NM i aldersgruppen for syttenårslag.

Tertnes har vært en foregangsklubb i denne klassen og hadde før denne sesongen tre seire og ledet adelskalenderen klart.

Ledet fra første fløytestøt
Foran årets sesong ble det stilt ganske store forventninger til tertnesjentene, ikke minst fra dem selv. Flesteparten av jentene hadde to bronsemedaljer fra før, og var veldig lysten på å gå helt til topps i siste forsøk.
Kvalifiseringen gikk knirkefritt.
På tross av et halvt døgn på Flesland i åpningshelgen av Gardermoen, ble det tre store seire i første runde og Tertnes tronet øverst på tabellen etter tre kamper. Denne posisjonen beholdt de blåkledde i kamp etter kamp, og før siste runde hadde Tertnes ledet fra første fløytestøt, men det var bare målforskjellen som skilte dem fra Stabæk.
Begge disse lagene stod med tolv seire på tolv kamper før avslutningsrunden i Drammen. I siste runden var det lagt opp til ren finale mellom Tertnes og Stabæk i siste kamp. Først ble Bækkelaget og Slemmestad feiet av banen om lørdagen, men det var søndagens oppgjør som stod i hodet på jentene allerede da. Tertnes tok kommandoen fra start av i finalen og etter fem minutter stod det 4-1 til bergensjentene, etter fire mål av Sølvi Hylleseth. Blåtrøyene holdt seg stort sett foran hele første omgang, bare en gang var Stabæk oppe på siden. I andre omgang hadde Tertnes 12-8 og gå på fra den første, og gikk direkte i fra og var på det meste oppe i en syvmålsledelse. Stabæk markerte ut Sølvi Hylleseth, og kom inn igjen i kampen, og med fem minutter igjen og spille hadde ledelsen skrumpet inn til tre mål. Da tok kantspillerne Hanne Skage og Elisabeth Baird over showet, og vips var ledelsen blitt fem mål igjen og når dommerne blåste av kampen var resultatet 21-17 til Tertnes. Fortjent vinner Med femten seire på femten kamper og med over 200 plussmål, var det en fortjent vinner av årets Narvesenserie, og kaptein Ingrid Lie mottok pokalen til stor jubel i Drammenshallen. I tillegg til å vinne, fikk Tertnes også tre spillere med på «Årets lag» i Narvesenserien. Bakspillerne Elise Huseklepp og Sølvi Hylleseth, fikk med seg kantspilleren Elisabeth Baird. Huseklepp kom forøvrig med også forrige sesong. Syttenårsgruppen har i år bestått av atten spillere, som alle har gjort sin del for at gullmedaljene skulle komme til Bergen. Dette er en gruppe som Tertnes vil gjøre mye for å beholde, og vil legge forholdene tilrette for at alle fortsetter også neste sesong. De har allerede i år høstet mye erfaring av å spille 2.divisjon, og i fortsettelsen vil nok denne gruppen utgjøre hovedstammen i rekrutteringsstallen til Tertnes. Spillerne vil få muligheten til å hospitere med A-laget, og med tid og stunder er det ikke umulig at en får lese mer om Kristin Pedersen og Sølvi Hylleseth i bergenspressen.

Tertnes norgesmestre: Linn Beate Ekerhovd, Elise Huseklepp, Hege Berntsen, Linda Eliassen, Anne Linn Johannessen, Kristin Pedersen, Elisabeth Baird, Sølvi Hylleseth, Ingrid Lie, Hanne Skage, Kjersti Scheie, Marianne Andersen, Siv Pedersen, Ingvild Mehl, Helene Torgersen, Veronica Strømmen, Kaia Bøen og Benedicte Nygård