Kom aldri opp mot maks – Tertnes

Kom aldri opp mot maks

Tertnes visste de måtte opp mot maks for å kunne utfordre Byåsen i NM-finalen for junior, men det viste seg raskt at dette ikke var dagen.

Byåsen gikk kjapt opp i tremålsledelse, før Tertnes beste spiller, Maria Sterk-Hansen Torstad, satt inn blåtrøyenes første mål etter 4:20.
Tertnes så ut til å komme inn i kampen da de reduserte til 3-4, men Byåsen svarte raskt og økte til 3-8 før Tertnes-trenerne Tore Johannessen og Daniel Birkelund tok time-out. Da hadde det ikke gått mer enn ti og ett halvt minutt av finalen.
At dette ikke var dagen for Tertnes-jenten viste seg dessverre tydelig. Hele fem straffekast ble brent de første 30 minuttene. Trønderne fikk dermed gå til pause med ledelse 18-10.

Det kom seg noe i andre omgang, men med åtte mål å ta igjen, var Byåsen aldri truet. Målvaktsspillet bedre seg, det ble noen kontringer og tempoet ble generelt skrudd opp et hakk. Men fortsatt langt igjen til det en vet bor i det unge Tertnes-laget.

Det endte til slutt 26-33 til Byåsen i juniorcupfinalen.

– Jeg er skuffet over at vi ikke kommer opp på det nivået vi vet vi kan spille på. Vi tapte fortjent, mente trener Tore Johannessen etter kampen.

Kampfakta:

Tertnes – Byåsen 26-33 (10-18)
NM finale junior, Oslo Spektrum
Tilskuere: 723
Dommere:Stian Andre Stensrud og Mats Julius Haakenstad
Mål for Tertnes: Jeanette Haga Holgersen 6, Maren Roll Lied 6, Stine Skogrand 4, Helene Matre 2, Maria Torstad 3, Tonje Løseth 3, Emilie Christensen 2.
Toppscorer Byåsen: Mari Kristine Søbstad Molid 6
Utvisninger: Tertnes 2×2 min, Byåsen 1×2 min