EM-vinner til Bergen – Tertnes

EM-vinner til Bergen

Heidi Løke (bildet) er en av mange europamestere fra Larvik som tar turen til Bergen og seriekamp mot Tertnes søndag. Vestfoldingene holder stø kurs mot sitt ellevte seriegull på de siste tolv sesongene.

I seriekamp mot Levanger onsdag stilte Larvik med åtte av klubbens ni ferske europamestere på banen i lagets ellevte strake seier. Med fire poengs forsprang til Byåsen og syv poeng ned til Tertnes, virker løpet i realiteten kjørt. En må tilbake til sesongen 2003/04 for å finne sist Larvik misset seriemesterskapet. Da var det Tertnes som overrasket med sammenlagtsseier i semifinalen i sluttspillet.

– Det var en litt uvirkelig opplevelse, og i hjemmekampen dro vi jevnt og trutt i fra og vant med 12 mål. Larvik var ikke helt på hugget fra start, og vi lykkes med alt. Alle lag har stort sett en dårlig periode i løpet av en kamp, men vi var virkelig god i de periodene hvor alt gikk på skinner. På bortebane ble det tap med 11 mål, og dermed sammenlagtsseier og finale mot Nordstrand, minnes daglig leder Lars Riis Ellingsen som den gang var trener sammen med Tore Johannesen.

I finalen gikk det ikke like bra, og etter hjemmetap og borteseier mot Oslo-laget, ble seriemesterskapet avgjort i en tredje kamp østpå som endte med tap. Likevel sikret sølvmedaljene deltakelse i Champions League for bergenserne, mens Larvik måtte ta til takke Cupvinnercupen hvor de gikk helt til topps. I år sikter vestfoldingene mot toppen i Champions League.

– Larvik har kanskje verdens beste klubblag, og har vært utrolig flinke til å bygge opp klubben over tid. De har fått en utrolig posisjon i lokalsamfunnet, og har vært både dyktig og heldig med de satsinger som er foretatt. I dag omsetter de for rundt 20 millioner, og har helt andre økonomiske muskler enn våre 5 millioner. Vi kan ikke være irritert på noen som gjør en god jobb, så det er bare å brette opp ermene og jobbe hardt fremover for å forsøke å nærme seg, fortsetter den tidligere Tertnes, Åsane, Norrøna og Fyllingen-spilleren.

Den tidligere linjespilleren håper mange tar turen til Haukelandshallen søndag, for å overvære en av sesongens toppkamper i Postenligaen for kvinner.

– Det nærmer seg fulltegnet på Pizzatilbudet, hvor vi har 150 stykker på listen. Vi håper det kommer mye folk og garanterer at det blir plass til alle. Billettsalget foregår i Haukelandshallen, og vi oppfordrer folk om å være tidlig ute for å unngå køer i billettboden, avslutter Ellingsen.

 

Av: Torbjørn Iversen