Vanskelig utgangspunkt – Tertnes

Vanskelig utgangspunkt

Det ble en tøff kamp for et sykdomspreget Tertnes-mannskap i Sverige. Etter en jevnspilt første omgang dominerte Lugi stort i andre omgang, og skaffet seg et forsprang på hele 9 mål.

Seks år etter at hun forlot Tertnes, fikk Kari-Anne Henriksen anledning til å være vertskap når Lugi tok i mot Tertnes i 8-dels finalen i cupvinnercupen. Kari-Anne plasserte taktisk favorittstempelet på bergenserne og uttalte før kampen at det skulle bli gøy å møte gamle kjente.  Og gøy ble det nok også for hjemmelaget.

Den svenske landslagsspilleren Sabina Jacobsen gjorde comeback etter lag tids skade i foten og hadde stor betydning for hjemmelaget.

Lugi kunne gå til pause med en ledelse på to mål etter en omgang som var preget av godt forsvars- og målvaktsspill på begge sider. Nevnte Jacobsen hadde allerede da satt inn hele fem mål hvor av to var på 7meterkast.

Det Tertnes rotet dessuten en del i angrepsspillet og gjorde mange tekniske feil de første 30 minuttene. Angrepsspillet til Tertnes var også preget av at Sissel Nygård Pedersen måtte forlate banen i midten av 1,omgang på grunn av sykdom. I tillegg satt både Marthe Reinkind og Stine Skogrand igjen hjemme med henholdsvis sykdom og skade.

Ut over i andre omgang ble det verre og verre for gjestene. Problemene i angrepsspillet fortsatte og svenske utklasset Tertnes hele 17-10 i denne omgangen.

Utgangspunktet før returoppgjøret neste lørdag er dermed blitt veldig vanskelig for blåtrøyene. Selv om skuffelsen var sto i Tertnes-leiren, har de har på ingen måte gitt opp.

– Vi var preget av sykdommen. Det var ingen som tok tak i ting, og fikk ting inn i en annen rytme i angrepsspillet. Det ble altfor mye sideveis, sier Tertnes-trener Tore Johannessen til BT..

Likevel har han tro på at Tertnes kan vinne sammenlagt.

– Hvis vi får gjort tingene ordentlig, og får Marthe og Sissel tilbake, har vi helt klart en sjanse. Det må klaffe bra for at vi skal vinne med ti mål, men vi har på ingen måte gitt opp, fastslår treneren.

Returoppgjøret spilles i Haukelandshallen neste lørdag kl.17:00 som en del av håndballgallen.

Kampfakta:

Lugi – Tertnes 27-18 (10-8)
1.kamp 8-dels finale cupvinnercupen
Mål for Tertnes: Jeanette Haga Holgersen 4, Linn Gossé 4, Stine Lund Andreassen 2, Helene Matre 2, Marie Liljegren 2, Baete Nilsen 1, Sissel Nygård Pedersen 1, Tonje Løseth 1 og  Maren Roll Lied 1.
Mål Lugi: Sabina Jacobsen 8 (3), Maria Adler 5, Anna Roxå 5, Caroline Friberg 4, Petra Skogsberg 2, Jona Linnéll 1, Ana Lagerquist 1, Kari-Ane Henriksen 1.
Utv.: Lugi: 3 x 2 min, Tertnes, 1 x 2 min.