– Tertnes store favoitter – Tertnes

– Tertnes store favoitter

Selbu-trener Eskil Berg Andreassen (bildet) tar med seg laget til Bergen for å møte Tertnes onsdag. Den tidligere Tertnes-treneren utroper bergenserne til store favoritter, og tror de sikrer seg bronsemedaljene.

Nesten 15 år er gått siden den tidligere Urædd-spilleren kom til Bergen for å trene blåtrøyene. I perioden 1996-1999 ble det blant annet seriesølv, som er klubbens beste plassering. Nå har 42-åringen gjort trønder av seg, og har hovedansvaret for Selbu som ligger helt på bunn i Postenligaen.

– Tertnes er store favoritter, og vi stiller med tilsvarende lag som borte mot Larvik. Da hadde vi ikke med Marte Snorroeggen, Trine Haltvik eller Jeanette Nilsen. Etter onsdagens kamp er vi ferdig med de fire beste lagene, og det er i de åtte siste kampene vi må kjempe om fornyet kontrakt. Vi må vinne nøkkelkampene, og jeg tror det først og fremst blir en kamp mot Fredrikstad og Nordstrand, sier den tidligere Tertnes-treneren.

Opp til Nordstrand på kvalifiseringsplassen skiller 4 poeng, mens det er fem poeng opp til sikker plass. Kommunen med drøye 4000 innbyggere har vært vant til en jojo tilværelse mellom Postenligaen og 1.divisjon de siste årene. 42-åringen synes Tertnes har vist gode takter i år, men forstod lite av det som skjedde i E-cupen borte mot Lugi (tap 18-27) fredag.

– Det resultatet skjønte jeg ikke noe av, og virket veldig rart. Jeg må nesten høre med Tore Johannesen hva som gikk galt i den kampen. Tertnes har gjort en god sesong i år, men jeg tror ikke de henter igjen Byåsen på sølvplass. Da måtte de slått Storhamar på hjemmebane. På sikt bør klubben ha klare ambisjoner om å ta opp kampen med trønderne om å bli det beste laget bak Larvik, avslutter Andreassen.