Haukelandshallen blir miljøvennlig – Tertnes

Haukelandshallen blir miljøvennlig

Tertnes sin hjemmebane, Haukelandshallen, har siden åpningen i 1969 vært storforbruker av olje til oppvarming. Årlig har hele 60 000 liter olje gått med til å varme opp anlegget. Men nå er det slutt! Nå skal idrettsanlegget også bidra til at bergenserne får bedre byluft!

Haukelandshallen ligger som kjent på Nymarksområdet som er et kjent kuldeområde i Bergen. Gamle hus med eldre forurensende vedovner har sammen 

med hallens høye oljeforbruk i mange år bidratt sterkt til den dårlige luften «under lokket» som holder seg over sentrumskjernen på kalde dager.

Bergen kommune arbeider med langsiktige tiltak for å bedre luftkvaliteten i byen. Oljebrenneren er som et ledd i dette nå slått av, og Haukelandshallen er nå over på ren energi. Hallen er den siste av de store oljefyrte varmesentralene i sentrumsnære idrettsbygg som kutter utslippene 100 prosent.

– Dette en enøk i praksis og vi fjerner altså en stor bidragsyter til den dårlige bergensluften, sier byård Lisbeth Iversen.

Lisbeth Iversen. Foto: Lujza H. Olsen

(Tertnes)