– Godt det hendte oss – Tertnes

– Godt det hendte oss

Tertnes måtte sitte fire time å vente på Flesland etter at flyet de skulle ta ble innstilt. På ingen måten en optimal forberedelse før den viktige kampen om bronsemedaljene mot Stabæk. Men bergenserne viste strålende evner til å takle det.

Det var et småfly med 11 personer om bord skled av rullebanen på Gardermoen onsdag morgen som førte til store forsinkelser på Gardermoen.

Tertnes kom ikke avgårde før over tre timer senere enn planlagt. Det førte til at laget måtte dra rett i hallen og fikk ikke mer enn 45 minutter til å forberede seg etter ankomst Nadderudhallen.

Men bergenserne taklet det og kom godt i gang fra start. Allerede før 7 minutter var spilt, ble Stabæk tvunget til å ta time-out. Da ledet gjestene allerede 6-2. Tertnes fortsatte å føre utover i omgangen. Men en aldri så liten måltørke på vel 6 minutter på slutten av første omgang, gav vertskapet en mulighet til å komme seg a jour til pause.

Om avslutningen av første omgang var svak, var i hvert fall starten på andre omgang desto bedre. Tertnes stod godt i forsvar og presset skytterne til Stabæk slik at Tertnes-målvakt Sakura Hauge enkelt kunne ta seg av det som kom. Fra 14-14 til pause, stod det plutselig 23-16 og i likhet med i første omgang måtte Stabæk ta time-out. Denne gangen etter vel 12 spilt minutter av omgangen. Tertnes hadde nå god kontroll på oppgjøret.

Stabæk bet seg likevel fast og gav seg aldri, men nærmere enn de to målene Tertnes vant med til slutt kom de aldri.

Tertnes spilte uten Sissel Nygård Pedersen, men i kveld vist en godt angrepsspill også uten henne. Blåtrøyenes seier i kveldens kamp var meget viktig med tank på medaljer.

Kampfakta:

Stabæk – Tertnes 25-27 (14-14)
Postenligaen, Nadderudhallen
Toppscorer Stabæk: Stine Brededal Oftedal 10(2)
Mål for Tertnes: Marthe Reinkind 7, Stine Lund Andreassen 5, Helene Matre 4, Linn Gossé4(1), Hege Vikebø 3, Marie Liljegren 2, Beate Nilsen 1, Jeanette Haga Holgersen 1.
Utvisninger: Stabæk ingen, Tertnes 2×2 min.