Tertnes fightet, men det holdt ikke – Tertnes

Tertnes fightet, men det holdt ikke

Larvik var skyhøy favoritt før finalen i sluttspillet i Postenligaen. Men Tertnes gav laget som om en uke skal spille finale i Champions League kamp de første 30 minuttene.

Det var Larvik som oppskriftsmessig tok komandon i det TV2 sendte oppgjøret fra Drammenshallen. Tertnes gamblet og startet i et offensivt 4:2 forsvar. Blåtrøyene fikk det ikke helt til å sitte i starten, men Larvik fikk likvel ingen lett ve til målene. I Tertnes-målet stod nemlig også denne gangen Sakura Hauge godt. Men allerede etter 12 minutter var vestfoldingene i ledelsen 8-3.

Tertnes fikk etter hvert mer skikk på forsvaret og luket bort de tekniske feilene i angrep. Dermed mistet Larvik sitt sterkeste våpen, kontringsspillet. Tertnes kom tilbake og fikk utlignet til 9-9 etter vel 20 minutter. Den gode Tertnes perioden fortsattebergenserne tok for første gang ledelsen i kampen med 11-10 i det 26.minutt. Tilpause var Larvik likevel foran med 13-11.

Pausen benyttet Larvik til å hente ned Gro Hammerseng fra tribunen. Planen var nok at hun ikke skulle spille. Men Tertnes hadde rystet storfavorittene nok til at de tok dette på skikkelig alvor.

Tertnes startet andre omgang i undertall og fikk det tøft. Like etter at Marie Liljegren hadde sonet sine 2 minutter og entret banen igjen, var det Sissel Nygård Pedersen sin tur å «hvile» 2 minutter. Men en spiller i undertall, ble det ekstra vanskelig. Tekniske feil i angrep ble tøft straffet og Larvik fikk løpe inn en rekke mål.

Til slutt sikret Larvik seg en 11 måls seier 34-23.

Tertnes mottok en sjekk på kronwer 80.000,- som bevis for andreplassen i sluttspillet i Postenligaen. Tertnes` toppscorer ble Sissel Nygård Pedersen med 6 mål og Marie Liljegren fulgte opp med 5. Hos Larvik ble Heidi Løke nok en gang mestscorende med 10 må

Kampfakta:

Tertnes – Larvik
Finale sluttspillet, Drammenshallen

Mål Tertnes: Sissel Nygård Pedersen 6, Marie Liljegren 5, Linn Gossé 4(2), Marthe Reinkind 3, Helene Matre 3, Jeanette Haga Holgersen 1, Stine Lund Andreassen 1.
Toppscorer Larvik: Heidi Løke 10 mål
Utvisninger: Tertnes 5×2 min Larvik 4x2min.