Tertnes til sluttspillfinale – Tertnes

Tertnes til sluttspillfinale

Tertnes tok seg til finalen i sluttspillet etter å ha slått Stabæk 27-24  i den første semifinalen i sluttspillhelgen i Drammen. Selv om spillet varierte en del, var det en fullt fortjent seier til bergenserne.

Tertnes fikk en god start på semifinalen og gikk rett opp i en 4-1 ledelse. Men Stabæk kom tilbake og første omgangen utviklet seg til å bli en jevn afære.

Blåtrøyene som for anledningen spilet i sine røde bortedrakter kjempet godt i sitt offensive forsvar. Med 3:2:1-varianten fikk de laget en rekke brudd i Stabæk sitt angrepsspill. Bakerst stod også Sakura Hauge godt.
– Sakura Hauge leverte bortimot sesongbeste. Sammen med Maria Liljegren var hun vår beste mot Stabæk, skryter Tertnes-trener Tore Johannessen av sin sisteskanse.
Tertnes klarte like vel ikke å utnytte sitt gode forsvarsspill til å skape kontringsmål. Til det ble man for unøyaktig. Men også i andre enden var det godt målvaktsspill. Begge lags målvakter ble også kåret til sine repektive lags beste spiller.

Etter en god avslutning på omgangen for bærumsjentene var det de som kunne gå i garderoben med en ett måls ledelse i en målfattig omgang.

Andre omgangen ble ulidelig spennende. Tertnes hadde fordelen av å starte i overtall de to første minuttene. Men overraskende nok var det Stabækl som tok kommandoen. Stabæk økte fra 11-10 i pausen til 13-10. Avslutningen av første og starten av andre vant de da med hele 8-1.

Men Tertnes kom fryktelig tilbake. Det gode forsvarsspilet ble nå omsatt i kontringsmål. Bergenserne snudde kampen og gikk raskt i ledelsen 16-13 og økte videre til 19-14 etter strålende spill. Men så kom det en liten kolaps. Stabæk fikk utligne til 23-23.

Vinnerviljen i Tertnes-mannskapet var stor. Anføret av Marthe Reinkind og Marie Liljegren dror Tertnes nok en gang i fra og sikret seg en fortjent plass i sluttspillfinalen.

Tertnes sikret seg også minst 80.000 kroner i premiepenger. Lørdag står kanskje verdens beste klubblag på motsatt banehalvdel.

– Jeg håper jentene legger igjen respekten i garderoben, sier Tore Johannessen til Bergens Tidende.

Stabæk-Tertnes 24-27 (11-10)
Semifinale sluttspillet, Drammenshallen
Mål Tertnes: Maria Liljegren 8, Linn Gossé 7, Sissel Nygård Pedersen 4, Jeanette Haga Holgersen 4, Marthe Reinkind 3, Stine Lund Andreassen 1.
Toppscorer Stabæk: Stine Bredal Oftedal 5
Utvisninger: Stabæk 1×2 min. Tertnes 1x2min.