Travel oppstart – Tertnes

Travel oppstart

Tertnes-damene serieåpner hjemme mot Levanger søndag.

I løpet av 10 hektiske dager i september skal Jeanette Hage Holgersen (bildet) & co gjennom de fire første kampene. Vi har slått av en prat med trener Tore Johannessen før helgens serieåpning.

Forrige sesong endte med bronsemedalje, 12 poeng bak suverene Larvik og 2 poeng bak sølvplasserte Byåsen. I sluttspillet ble det sølv etter finaletap 23-34 mot Gro Hammerseng & co.

Borte er linjespiller Hege Vikebø (gravid), kantspiller Beate Nilsen (Kjøkkelvik) og bakspiller Henriette Sognnæs (Kvinnherad). Nye spillere er Aina Eide og Kristin Kaurstad (Bjørnar), Cecilie Rasmussen og Sofie Skibenes (Årstad) samt Maren Roll Lied (Fana), selv om det kan være vanskelig å definere en A-stall basert på prestasjonsklubbsamarbeidet med Viking. På plass igjen er også Marianne Rokne etter skade og fødsel.

Vi stilte trener Tore Johannessen noen spørsmål om årets mannskap.

Hvordan har oppkjøring fortonet seg?
– Det har stort sett gått slik vi hadde sett for oss det på forhånd. Vi har holdt trøkket på trening og ikke sluppet opp før kort før deltakelse i Vestfjorden Cup forrige helg. Her viste laget stor fremgang med fire strake seirer. Finalen mot Storhamar, som endte med 24-22 i vår favør, er eneste treningskampen hvor vi har toppet opp. I turneringen fikk vi gjort mange justeringer i forsvar og returløpet.

Hva betyr det at mangeårig forsvarskjempe Hege Vikebø er ute?
– Det får vi nesten bare se utover i sesongen. Vi klarte å løse det bra i sluttspillet i mai, og vi har funnet flere alternativer som kan fungere sammen i midtforsvaret. Gjennom de ni treningskampene vi har spilt, har det vært jevn og klar forbedring i denne delen av spillet. Mange har potensiale til å ta over lederrollen, men det må gjøres.

Noe som ikke har fungert like bra?
– Angepsmessig vil alltid være ting å jobbe med og forbedre seg på. En av de viktigste faktorene er at vi ikke spiller på for små marginer. Ellers er vi kommet der vi ønsker noen dager før seriestart.

Hva er målsetningen i årets sesong?
– Vi har hatt noen interne diskusjoner de siste ukene, og kommer endelig til å lande dette på spillermøte torsdag. Et minimum er å kjempe om medaljer. Byåsen har forsterket seg foran sesongen, og jeg har ikke fått sett de i oppkjøringen. Det er vanskelig å vurdere de opp mot oss pr tid.

Gjør dere noe spesielt inn mot kvalfiseringen til Champions League 17.-18. september?
– I fjor opplevde vi å tape med ni mål på bortebane i E-cup, da vi manglet Sissel Nygård Pedersen og Marthe Reinkind. Vi har derfor gjort noen grep, ved å slippe flere til i større grad. På den måten håper vi å unngå å havne i samme situasjon som i fjor. Ellers får vi en ganske tøff innledning på seriespillet som gir oss nyttig kamptrening frem mot kvalifiseringen.

Hvem stikke av med medaljene?
– Larvik tar nok gullet, men vil ikke være like suverene som i fjor da de har mistet sentrale spillere samt at det er usikkerhet rundt noen av spillerne. Det er lettere å tro på jevne oppgjør mot seriefavoritten denne sesongen. Byåsen blir helt sikkert med der oppe, og vi vil også være med. Storhamar har et bra toppnivå, men må opptre litt mer stabilt enn i fjor for å være aktuell. Stabæk har supplert fjorårets lag med en ny linjespiller og blir spennende, mens Flint har imponert i treningskamper. Jeg tror disse seks lagene vil skille seg litt ut.

Og ned i 1.divisjon går?
– Njård tror jeg kommer til å slite. Jeg har ikke sett Gjøvik og Vardal som har hatt litt utskriftninger etter opprykket, så det er vanskelig å si med dem. Fredrikstad, Vipers, Sola og Levanger tror jeg også havner under midten.

Hvilke Tertnes-spillere kan være aktuelle for VM-troppen i desember?
– Jeanette Haga Holgersen har vært med på de siste samlingene, og er vel den som er nærmest. Hun får muligheter til å vise seg frem i seriespillet, og det sammen med skadesituasjonen kan bli avgjørende. Ingen andre virker veldig aktuell til årets mesterskap, men for fremtiden har jeg tro på flere. Marthe Reinkind er klart på vei frem, Marie Liljegren er i fin utvikling og Linn Gossé har vist at hun holder nivået. I tillegg har vi mange spennende spillere som er født på 90-tallet.

Da er det bare å benke seg i Haukelandshallen til serieåpning søndag 4. september kl.18:00 mot Levanger.

Av: Torbjørn Iversen

(Tertnes)