Seier i serieåpningen – Tertnes

Seier i serieåpningen

Det tok litt tid før det løsnet for blåtrøyene i Haukelandshallen i kveld.

I hele første omgang fulgte lagene hverandre tett. Levanger med Sara Andersson og Pekarskyte i spissen var gode. Men de 580 fremmøtte tilskuerene satt nok likevel bare og ventet på at Tertnes skulle dra i fra.

Lagene gikk til pause på 12-12. Tertnes-trener Tore Johannessen fikk brukt pausen godt. Bergenserne var mye mer aggresive i forsvarsspillet og var også noe mer offensivt orientert.
– Jeg er faktsik mest fornæyd med at vi endret kampbildet så klart fra første til andre omgang, sa en fornøyd trener som også melder at laget har mer å gå på.

– Vi gjorde det litt for spennende i 1. omgang, men det skal være litt slik i en sesongåpning. Alt i alt en veldig god start, melder Linn Gossé som også forklarer den svake åpningen med premierenerver til Bergensavisen.

Tertnes gikk tidlig i andre omgang fra 18-17 til 23-17 i løpet av en ganske kort periode. Levanger forsøkte å demme opp med å ta time out i samme periode utren at det hjalp. I realiteten var kampen avgjort og hjemmelaget kontrollerte inn til 28-22-seier.

Marie Liljegren gjorde en meget god kamp for Tertnes og ble lagets toppscorer med åtte mål. En jurye fra dagens kampsponsor Nr1 Fitness kåret Stine Lund Andreassen til kampens beste spiller.

Onsdag venter Stabæk på bortebane.

Kampfakta:

Tertnes – Levanger 28-22
Mål for Tertnes: Marie Liljegren 8, Linn Gossé 7 (3), Marthe Reinkind 6, Sissel Nygård Pedersen 4, Stine Rieber-Mohn 1, Jeanette Haga Holgersen 1 og Stine Lund Andreassen 1.