– Sinnsykt deilig – Tertnes

– Sinnsykt deilig

Tertnes slo Byåsen 28-27 i en høydramatisk triller av en håndballkamp i Framohallen lørdag.

Byåsen var klar favoritt før kampen og tok også en tre måls ledelse innledningsvis. Men blåtrøyene svarte og det var tett og jevnt i hele første omgang. Lynvingen Linn Gossé herjet på sin venstre kant. Allerede til pause hadde hun satt inn åtte mål og stoppet ikke før hele ti baller var satt i nettet bak blant annet tidligere Tertnes-målvakt Terese Pedersen.

Annen omgang startet på samme vis. Etter knappe seks minutter hadde Byåsen økt fra 14-15 til 16-19. Tertnes-trener Tore Johannesen gjorde grep. Marie Liljegren fikk orden på avslutningene og scoret nå på alt. I målet var en tent Sakura Hauge kommet inn og gjorde viktige redninger. Det offensive Tertnes-forsvaret var umulig å komme gjennom. Bergenserne scoret 5 mål på rad uten at trønderne kvitterte. Kampen var snudd til Tertnes-ledelse 21-19.

Byåsen kom likevel tilbake og det ble noen nervepirrende avslutningsminutter. Når Ida Alstad utliknet til 26-26, tok Tertnes time-out. Tore Johannessen fikk samlet troppene og Sissel Nygård Pedersen fikk satt inn to viktige mål som sikret hjemmelaget seieren 28-27.

– Vi er veldig glade for at vi vant. Det var sinnsykt deilig, sier Marthe Reinkind.
Det gode og aggressive forsvaret satte en effektiv stopper for Byåsen sitt angrepsspill. Etter hvert var det flere frustrerte trøndere å se på det nye gulvet i Framohallen.
– Vi var blitt enige om at vi måtte frem og tackle og kjenne at vi er der. Det gjør vi også. Alle løper og hjelper hverandre og da er det vanskelig å komme gjennom forsvaret vårt, forteller kaptein Reinkind.

Tertnes-jentene er også bevisst på hva som må til i fortsettelse. Forrige sesong tok nemlig Tertnes 3 av 4 mulige poeng mot Byåsen, men rotet seg bort mot antatt svakere motstand og mistet sølvmedaljen i serien på det.
– Det blir viktig å ta poeng hver enste kamp og ta flere poeng enn i fjor. Da er kamper mot Byåsen viktig men ikke minst de andre kampene hvor vi avga poeng i fjor. Det er der vi må ta poeng i år. Det mentale blir viktig. Vi må være like aggressive i alle kamper, oppsummerer Sissel Nygård Pedersen

Tirsdag venter Flint i Haukelandshallen og da er det Tertnes som er klar favoritt….