– Må prestere på topp mot alle – Tertnes

– Må prestere på topp mot alle

Det er knapt nok tid til å trene mellom kampene nå i starten av sesongen, og kampene kommer tett som perler på en snor. Jentene fra Tertnes tyvstarter den 4.serierunden allerede 3 dager etter seieren mot Byåsen og vi har stilt Tertnes-trener Tore Johannessen noen spørsmål i den forbindelsen.

Hvordan har dere klart å nullstille dere etter kampen mot Byåsen?
– Det har gått veldig greit, jentene har riktig fokus mot tirsdagens kamp. Vi er alle glade for seieren mot Byåsen, men har lært fra erfaringene vi gjorde oss i fjor da vi tapte poeng mot antatt svakere lag. Vi har også kampen mot Stabæk friskt i minnet, og har lyst til å vise oss fram fra en positiv side. Alle er innstilt på at vi må prestere på topp mot alle lag for å vinne kampene, sier Tore.

Linn Gossé var en av kampens store spillere mot Byåsen, men er nå syk. Må dere klare dere uten henne mot Flint?
– Det er riktig at Linn er syk. Hun har lagt hjemme i sengen og hvilt seg i to dager nå. Jeg tror helt sikkert at hun er på banen når kampen blåses i gang tirsdag klokken 18.00. Hun har veldig lyst til å spille, og det er viktig for laget å ha henne med.

Hvordan skal dere slå Flint?
– Vi er først og fremst forberedt på at vi møter et lag med høyere tempo enn det Byåsen hadde. Spillestilen minner mer om Stabæk og vi må stå i mot kontra og ankomstfasen. I tillegg blir det viktig å pakke godt rundt en meget god linjespiller hos Flint. Fremover på banen skal vi jobbe med å holde mer trøkk i ballen og ikke bli for utålmodige. Vi ønsker å få satt et godt pådragsspill, og holde i gang slik at vi klarer å rive og slite litt i forsvaret. Deretter må vi få i gang flere bevegelser og fortsette med vendinger og krysningsspill, som vi hadde gode erfaringer med mot Byåsen i lørdagens kamp. Jentene må utnytte åpningene som kommer på utsiden av sidebackene og få ballene ut i kant der vi kan lage mange mål. Vi jobber også med å få vridd spillet, slik at avslutningene kommer i en annen sone. Klarer vi i tillegg å få ned antall tekniske feil, så gjør vi jobben enklere for oss selv bakover på banen, forteller Tore.

Hva med kvalifiseringen til Champions League som spilles i Sverige førstkommende helg?
– Vi har fullt fokus på det som skal skje mot Flint i Haukelandshallen, og jentene har faktisk ikke snakket om helgens kamper. Kampen mot Flint er det viktigste nå, og når den er ferdigspilt begynner arbeidet mot kvalifiseringen. Dette kan vi snakke mer om etter kampen mot Flint, avslutter Tore høflig og bestemt.

Av: Region Vest