Hjertestarter – Tertnes

Hjertestarter

De fleste har fått med seg at brannspilleren Carl-Erik Torp fikk hjertestans og var «død», under kampen mellom Sogndal og Brann. Heldigvis kom en straks i gang med hjerte-lungeredning og en fikk gitt elektrosjokk i tide, slik at Carl-Erik Torp ble vekket til livet igjen.

Langt færre vet at i de 14 dagene som er gått, har mellom annet en annen fotballspiller i en lavere divisjon falt om med hjertestans, eller at en 24 åring falt om i trappeoppgangen i et boligkompleks i Bergen.

Det er hele tiden noen som får uventet hjertestans. Muligheten for å bli reddet er avhengig av beredskapen der en oppholder seg. I snitt er sjansen for å overleve 5-10%. På de steder der en har best beredskap er sjansen hele 75%. 

 

Les intervjuet med Carl-Erik Torp i BT

Se innlegget i NRK etter Brann kampen

Se TV fra NRK om lokal beredskap